reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

mokkate pisze:
Też mam ten dmuchany przewijak z Ikea ;D

Mam jeszcze ochotę na wanienkę,bo miała fajne antypoślizgi... ale coś słyszałam, że już się skończyły.

wanienka jest świetna!!!! - też bym ją chciała ale mam inny problem - nie wiem czy będzie wchodzić na stojak?

reklama
osinka pisze:
Fajnie, że są dziewczyny z tym samym terminem, przynajmniej nie czuję się osamotniona i nie panikuję ;)

ja też torby nie mam ! ;D
ale nabyłam już koszulę sztuk 1 i szlafrok ;D
jeszcze te galoty brrrr .... i stanik i od biedy mogę iść :D

do mnie dziś przyszła koszula zamówiona na allegro ;)
jutro jadę rano na badania i do okulisty, bo podjedziemy z Krzysiem do apteki - kupię te osławione podkłady poporodowe i podkłady flizelinowe na łóżko :D
staników do karmienia nadal nie mam, w weekend pojeździmy po sklepach, może gdzieś znajdę cos fajnego...

Jadla dzidziola mam wszystko oprócz mydła oliwki i pampersów i wózka. A dla siebie to nie mam nic oprócz szlafroka i koszulek które kupiłam już 2 miechy temu. Aż boje sie iść znów na zakupy - poczekam naprzypływ gotówki

ja mam troche rzeczy dla dzidzi i troche dla siebie wiec ani jedna wyprawka ani druga nie jest skonczona do tego czekam na przelew i cholera jasna nic, a powinny pieniadze byc juz w zeszlym tyg. ale nie ma goscia ktory zatwierdzi w ksiegowosci przelewy :mad: a ja bez tej kasy nie rusze z miejsca nie mam szafki na ubranka, poscieli, wanienki, przewijaka, kosmetykow, pieluszek. wyszstko co najdrozsze zostawilam na koniec a tu kasy brak!! oj dzidzia lepiej sie teraz nie rodz bo bedziesz spac z tata na lozku!! :)

sylwia532 pisze:
ale przeciez te ciuszki szpitalne to sa jednorazowego uzytku,przynajmniej w moim szpitalu
przemyslalam sprawe i doszlam do wniosku ze szkoda brudzic ubranek bo w szpitalu pepuszek przemywaja gencjana(nie spirytusem)a to na zawsze,bezpowrotnie brudzi i szkoda mi tych slicznych ubranek jak potem tego nie dopiore

Sylwia jakoś mi się wierzyć nie chce, aby te ciuszki były jednorazowe.... W niektorych szpitalach rodzi się nawet 2, 3 dzieci na dobę i wszytskim by tak dawali ubranka. No nie wiem, ale jakby mi tak powiedzieli w szpitalu to bym nie uwierzyła....
Osinko ile czekałaś na tą koszulę ? Bo mi wysłali niby w piątek priorytetem i nic :( Aż się boję..... Wydałam na te zakupy 80 zł i mam nadzieję, że przyjdzie mi to w końcu....

mamo boo nie wiem czy wierze czy nie,ale wszystkie dzieci leza przewaznie w szpitalnych,nawet w niektorych nie mozna ubrac dzidzi w swoje ciuszki ::)a np.koszule do porodu tez szpital daje i one na pweno sa tylko na raz
osinka ja tez nie mam cyckonosza do karmienia ::) w ogole zwlekam z tym zakupem ale jutro chyba sie wybiore bo mi zostalo 30 pare dni czas juz sie pomalutku pakowac

reklama
ha! a ja dzisiaj zamowilam wszystko dla dzidzi- fotelik, lozeczko, posciel, pieluchy, butelke, i dla siebie - 2 koszule, wkladki laktacyjne, podklady poporodowe i jeszcze udalo mi sie kupic jedna szafke, coby porzadek w mieszkaniu zrobic! :laugh: :laugh: :laugh: Ciesze sie ogromnie, choc kasy poszlo sporo (to mnie akurat gryzie) a rzeczy jeszcze nie ma, bo wszystko dotrze w terminie do 7 dni. Achh, to czekanie!

Sylwia- te rzeczy nie sa jednorazowe, potem sa prane w szpitalnej pralni. No i sa brzydkie. a w wielu szpitalach tylko na porodowce dziecko jest owijane przez polozne w rzeczy szpitalne a na normalnej sali juz mamusie przebieraja dzieciaczki w swoje ciuszki.

Do góry