reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wyprawka :)

a ja tak z innej strony ;-) u nas połozna radziła żeby do rodzenia zabrać swoja koszulke ( najlepije uzywana ktorej nie żal potem wyrzucic ale ktora jest wygodna i sie ja lubi), jedna zeby zmienic i jeszcze jedna w domku awaryjnie zostawic.

Kosmetyki dla mamy najlepiej najmniej i bezzpaachowe i nie alergizujące (niekolorowane itd). Najlepsze z serii AA albo te,u podobne bo dziecko poznaje mame po zapachu i nie poleca sie pachnic :) a poza tym po porodzie gospodarka hormonalna znowu jest zachwiania takze moze sie zdarzyć ze ostatni żel pod prysznic nam wysusza skóre albo powoduje plamy .

I wogóle zwracała uwage zeby nie zapomniec klapek pod prysznic i stabilnych nie slizgajacych sie pantofli (takich w których stopy sie dobrze trzymają)

Może bylo juz ale jestem na świeżo i chcialam sie podzielic info :-)

reklama
Ja miałam mydełko z jonami srebra-wtedy było dostępne tylko w kostce, teraz jest już chyba w płynie. Praktycznie bezzapachowe i wspomaga gojenie. Zwykle używam białego jelenia i to też jest ok do szpitala :)
Co do wkładek laktacyjny ja używałam z NUK'a-w jednym sklepie w Krk są cały czas na promocji 2 opakowania za 17zł także rozsądnie wychodzi. Laktator miałam swój elektryczny i dobrze, bo lało się ze mnie...

Ostatnia edycja:
Laktator i ja tym razem zabiore ze sobą, bo jak dostane takiego nawału jak poprzednim razem ... to znowu zastój mi się porobi.
Smoczki polecam firmy MAM, młodemu jakoś najbardziej pasowały ... ale u Nas w szpitalach to gonią za smoczki bardzo, na nakładki an sutki też kręcą nosem, ale mam ich w d... ;)

Żelka a u nas nakładki same polecają jeśli widzą, że potrzeba. U nas przez nakładki nie chciała ciągnąć i będę musiała nowe kupić, bo te jakieś sparciałe się zrobiły. Ale to już m będzie kupował jak będzie potrzeba, ostatnio też sam kupił:-D

Jedno wiem, że na pewno nie kupię majtek jednorazowych z Canpol. Miałam cały tyłek mokry od potu po nich. Teraz kupię wielorazowe siateczkowe i normalne babcine majty.

Ja smoczka nie miałam zresztą młody długo długo nie chciał smoka wolał cycysia :-D ja znowu bardzo polecam Nuk'a i smoczki i butelki :-)

Żelka a u nas nakładki same polecają jeśli widzą, że potrzeba. U nas przez nakładki nie chciała ciągnąć i będę musiała nowe kupić, bo te jakieś sparciałe się zrobiły. Ale to już m będzie kupował jak będzie potrzeba, ostatnio też sam kupił:-D

Jedno wiem, że na pewno nie kupię majtek jednorazowych z Canpol. Miałam cały tyłek mokry od potu po nich. Teraz kupię wielorazowe siateczkowe i normalne babcine majty.

Mi nakładki uratowały sutki i chyba całe karmienie piersią, jak młody po miesiącu dziubasa sobe ukztałtował to karmiłam już bez, nic nie bolało i super.

Co do majtek, to też uważam że seksi gacie siateczkowe sa najlepsze ... te z tej fizeliny wydają niewygodne i nieprzewiewne

Ja majtki siateczkowe mialam z firmy chyba to się nazywalo Horizon czy jakoś tak. Te z flizeliny są beznadziejne. ..

Ja laktator przygotuję i mąż przywiezie gdyby był potrzebny. Jak dotąd grubsza produkcja ruszała w 3 dobie, więc już do domu wychodziłam ;-)
Majtki siateczkowe rulez :-D:-D Nie wiem jakiej firmy, jakieś tanie z allegro, ale się sprawdziły.

reklama
Do góry