reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
No i okazuje się że co mamusia to inne preferencje, wszystkie rady bardzo przydatne ale i tak trzeba dostosować do własnych oczekiwań i wybrać odpowiednie rozwiązanie. Ale najważniejsze że doświadczone mamy wskazują na co zwrócić uwagę.
Ja wczoraj odwiedziłam TK maxx no i oczywiście nie mogłam oprzeć się odwiedzeniu działu dla niemowląt no i się działo.... jeszcze chwila i bym wyszła z zestawem różowych i niebieskich bodziaków, cudowne były i cenowo tez przystępie 5 szt za 40 zł. We wtorek muszę pomęczyć lekarza żeby spróbował zobaczyć płeć i jak tylko się uda lecę na zakupy. Już się doczekać nie mogę.

Co do wózków to mi spodobały się Bebe Confort ale czytałam, że skrzypią, macie z nimi jakieś doświadczenia, planuje kupić używany na allegro w b. dobrym stanie za ok 500 zł

Dzisiaj znowu byłam w sklepie z wózkami i mam mętlik w głowie :-D bardzo do gustu mi przypadł wózio Peg Perego - Trio BOOK Plus tak bajecznie się go prowadzi, że szok! a przecież chciałam klasyczny wózek... :baffled: tylko rączka jest nisko, nie wiem jak tatusiowi będzie się prowadziło, musimy sprawdzić... Ale chyba kupię klasyczną gondolę, a potem tego booka spacerówkę. Bardzo mi się ten spodobała spacerówka emmaljunga scooter 2.0. Może trochę dziwacznie wygląda, ale również nieziemsko "płynie" po ziemi :-D
Mam już kilka ubranek r56 - jakie one malusie! W szoku jestem :-D
Co sądzicie o kołyskach? Przez ile czasu dziecko może spać w kołysce? Moja znajoma ma, może odkupie od niej, ta kołyska jest dosyć duża, nie buja się jak huśtawka, tylko delikatnie.... I się zastanawiam.
Myślałyście już o butelkach? Ja chcę karmić piersią, no ale trzeba się ubezpieczyć raczej w butlę :-D
Ehh... tyle rzeczy do kupienia... :szok:

Marcia ja jestem zakochana w kołyskach i na pewno kupie jakas. choc z tego co slyszalam to zakup na krótko. ale niewazne :)

A czy macie jakieś doświadczenia z termometrami, zastanawiamy się czy warto kupować elektroniczny? Pamiętam jak byłam w szpitalu i pielęgniarki mierzyły takim laserowym to kiedyś wyszła mi temperatura 34C a to dla tego że siedziałam przy oknie i mi skóra się ochłodziła więc taki na mnie dobrego wrażenia nie zrobił. Jęli macie jakieś doświadczenie lub sprawdzone modele to ja chętnie skorzystam z Waszej wiedzy.

Marcia z tymi kołyskami to jest tak, że sama zobaczysz kiedy Dzidzia będzie już za duża. niektóre dzieciaczki 6mc a niektóre 3mc. my mamy taki kosz wiklinowy, bez bujania, na zwykłych nogach i Misiu w nim 4 miesiące spał. teraz też będziemy go używać i zobaczymy jak długo Kruszyna w nim zagości.
co do butelek to świetnie się sprawdził i sprawdza avent. miałam też nuk, ale jakoś niechętnie z nich pił. to samo ze smoczkami uspokajającymi, tylko avent, chociaż ostatnio z potrzeby chili kupiłam canpol w podobnym kształcie i nie marudził za bardzo;)

iza szczerze mówiąc, to ja mam zwykły termometr 'rodzinny' za 20zł z gumową końcówką, żeby w pupkę Dziecku wsadzić:sorry: ale ani razu nie miałam potrzeby skorzystania z niego.

reklama
Do góry