reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawkowo ;-)

Ale fajne te ubranka do chrztu :-) i widzę szał zakupów hehe i dobrze:-)ja dostalam troszke kolejnych ubranek takich malućkich od siostry po jje szkrabie. Jeszcze masa przede mną i chyba powoli zaczne kupować te najistotniejsze rzeczy.
Buziaczki i udanych zakupów.

reklama
ja muszę kupić koniecznie śpiworek do fotelika i doszłam do wniosku, że sprzedaje straszy model stokka i kupujemy nowy...ale mi się ciągle wydaje, że jeszcze tyle czasu do narodzin córy;-)

Powiedzcie mi doświadczone mamamy czy warto bym zakupiła laktator? Znalazłam w dobrej cenie ale nie jestem na 100% przzekonana ze bedzie uzyty a nie chce by leżał

aniulkas ciezko powiedziec... ja czasem uzywalam. jak musialam gdzies wyjsc i zostawic mala to odciagalam pokarm zeby zjadla moje a nie mm, przyda sie wiec zeby zrobic na swoim mleku kaszke pozniej, ale jesli nie masz nic przeciwko mm od czasu do czasu to taki potrzebny to on nie jest...

Własnie wolałabym jak najdłużej karmic swoim ale jesli sie okaze ze nie moge to wolałabym probowac sciagac chociaz by ta jedna porcje zjadało mojego...A jesli chodzi o robienie kaszki np. to czy wtedy wystarczy podrzac czy trzeba zagotować ..."? Bo przechowywac w zamrazarce mozna a wtedy po wyjeciu gotuje sie czy tylko podgrzewa?

tylko podgrzewa, a najlepiej odmrazac w temperaturze pokojowej. tak samo jak pozniej ewentualne zupki przygotowane z wyprzedzeniem. poza tym nie kazdej sluzy laktator, w koncu sciaganie nie jest zbyt przyjemne. ja np wystarczylo ze sie nachyle i troche nacsine a juz mleko lecialo. i to nawet po 70 ml... no i sciaganie w pierwszych tygodniach spowoduje ze bedziesz miala nadmiar pokarmu, a to niezbyt przyjemne dla piersi.

https://www.babyboom.pl/ciaza/karmienie_piersia/jak_przechowywac_odciagniety_pokarm.html

reklama
Do góry