reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Dziewczynki, wczoraj pytałam dwa razy, ale nikt mi nie odpowiedział, wiec dzis tez pytam - wiecie moze co z EWELINKA?????
SORBEK - trzymam &&&&&&&&&&&& za 13go!!!!!!

reklama
Witam się :-D

monisia- nie mam z Eweliną kontaktu więc się nie odzywam :sorry:

sorbuś - to życzę Ci tego 13-stego stycznia :-D

marta - no ale żeby w szpitalu szybciorem poszło :tak: żebyś się nie męczyła :tak: A wiem jak jest bo sama czekałam godzinę na męża i teściową żeby zjechali z krańców miasta :-p

maran - jak nocka? Wyspałaś się?

Emi jest boska - dwie pobudki na całą nockę :-D Szkoda tylko że Karola zaczęła mieć koszmarki senne że ma potwory pod łóżkiem bo od 5 do 6 musiałam ją przekonywać że nie istnieją a jutro idziemy kupić lampkę nocną z jakąś słabiuteńką żaróweczką żeby świeciła całą noc :dry: Gdyby nie to mogłabym powiedzieć że się wyspałam :-p Już wysprzątałam kuchnię, zamiotłam dywany i zaraz spadam karmić Emi i zrobić obiad. Przeraża mnie fakt tegorocznych podwyżek :-( Woda ze ściekami +40%, prąd kij wie ile, ogrzewanie CO 12,6%, czynsz bo muszę Emilkę domeldować :-( Ehh... coraz gorzej nam się będzie żyło w tym kraju :-(

sol TY to jesteś chyba na jakichś dopalaczach całe życie... :) u mnie nocka nienajlepsza... nie moge sobie miejsca znaleźć a jak już sie pokrece z1,5-2 godziny i zasne to Ala sie wtedy zwykle obudzi... i wówczas musze sie z łóżka skulac i leciec do niej a ona ma swój pokoik wiec lece by ja przytulić, jak wracam zahaczam o wc i znowu sie moszcze w swoim łóżku i tak kazdego dnia... wiec nie sypiam wiecej jak 4-5 godzin... stąd nie jestem wyspana i nic mi sie nie chce... a mój Łobuz na dwór nie chce wychodzić... nie wiem jak mam ja przekonać... dziś już ugotowalam Ali zupe i nic wiecej nie bede robić... może sie z nią położe w południe na drzemke...

Dzień Dobry Mamusie:happy:

Ja dzisiaj miałam cieżką noc:-( Cały czas sie budziłam do toalety, do tego wzdecia i brzuch bolał, Misiek chrapał a nigdy tego nie robi:-( i pies cały czas chodził mi nad albo pod głową... Nerwy prawie puściły ale w końcu wstałam zjadłam śniadanie i teraz popijam cherbatke i Was troszke nadrabiam.

Ja mam dzisiaj na 16.30 wizyte u ginki i troszke sie denerwuje co powie bo ma bardzo podwyższoną glukoze:-( Sama już zaczełam diete i mam nadzieje, że wszystko bedzie dobrze.
Macie może jakąś fajną i "wyraźną" diete dla kobiet z cukrzycą ciążową??

Poza tym musimy podjąć decyzje czy zostajemy w tym mieszkaniu i je wyremontować czy też bardziej opłaca sie wynająć póki co... Musimy obliczyć ile bedzie nas kosztować remont...

Łóżeczka dla Wojtusia nie kupujemy bo Teściowa nam daje po Braciszku Miśka a Mały już z niego wyrasta. To jest takie łóżeczko --> ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC HAPPY DE LUX 2POZIMY (1396939355) - Aukcje internetowe Allegro Nie dokładnie ale właśnie taki kojec z przewijakiem tylko fajniejszy kolor, wzór i kształt:happy:
Także z jednorazowo wiekszego wydatku bedzie wózek a zastanawiamy sie nad X-Landerem. Znacie może te wózki?? Teściowa nam co prawda chce dać spacerówke ale My chcemy coś lepszego, nowocześniejszego i 3w1. A wiecej niż 2 tyś nie chcemy dawać.

Wojtunio kopie dzisiaj od rana chociaż przez ostatnie 2 dni troche leniuchował ale może inaczej sie ułożył bo jak mnie kopał to czułam jakby tak od środka z drugiej strony po pecherzu:eek::tak:

Dzisiaj idziemy do kina na Weekend:-)

To tyle w skrócie u nas teraz postaram sie troche odpisac co tam zapamietałam:happy:

Sol super, że Emi taki aniołeczek i żadko Cie budzi w nocy. A sama jak sie czujesz po porodzie??

Maran, Sorbek, Zapmarta już za chwile Wy bedziecie tulić swoje maluszki:-) Jak sie czujecie ??

monisia2506 Monisia wczoraj albo przed wczoraj Mama jeszcze pisała, że skórcze z 20 zaczeły sie pojawiać co 25 min. Poza tym żadnych wieści nie było. Mama ma z Marcepankiem kontakt i jak coś wie od razu nam pisze.

Dziewczyny a Createdbylove też już długo nie ma. Wiecie coś czy ja coś przegapiałam??

maran - jak się ma ADHD to tak bywa :-p Kolega się kiedyś śmiał że jak byłam mała to mnie wrzucili do wywaru z amfetaminą i teraz mam takiego speeda :-p

misia - a dobrze, tylko mi szwy z hemo dokuczają a psychicznie z chwili na chwilę lepiej i się uspokajam. Co do diety mogę Ci podpowiedzieć ze pieczywo bardzo podwyższa poziom glukozy niestety i lepiej go unikać w ogóle albo jeść to chrupkie :sorry: Co do X-landera zdania wśród moich znajomych są podzielone po 50% :-p Ale jeśli chcesz kupować coś fajnego i nowoczesnego to nie 3 a 2w1 - fotelika będziesz bardzo krótko używała a gondola jest dla maluszka wygodniejsza :tak: Ja póki co jestem z tego ACE zadowolona - bardzo ładnie się prowadzi po domu i Emi ładnie w nim śpi :-p Zobaczymy jak będzie się sprawował na dworze. Za kilka dni zaczynam werandowanie a jak będzie ładniej to zaczynamy wychodzić na krótkie spacerki bo już zaczynam kota w domu dostawać i sama wychodzę po nakarmieniu małej :-p

Dzisiaj Emi jeździ ze mną po domu w wózku :-p Tylko że wózek nie umie sam bujać - ja chce już kołyskę :rofl2:

czesc sol - jeszcze raz gratki :-) , super, że emilcia tak pieknie śpi i daje mamusi troche pospac ...
misia - super łóżeczko ... osobiscie wybrałabym turystyczne , nie drewniane ... A wózek bardzo fajny i tani jest z firmy Deltim - Cat 3 w 1 - dziecka nie mam w ciąży tez nie jestem, ale wóżki znam chyba wszystkie i jeszcze fajne są z Mikado, osobiscie podoba mi się Oxford, wiec jak bedziesz miala czas, to luknij sobie ...

Nie wiecie może co z mamą ?

Hejka :))
Przyszłam tylko powiedzieć, ze zyje i zaraz lece do meza na filmik :)))

misia łozeczko super, bardzo mi sie podoba ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maran,SOL oki trzymajcie kciuki za 13-go :)

Dziś troche sie wystraszyłam bo przez kilka godzin nie czułam ruchów ale juz teraz ok poruszała się troche i jestem spokojna - ale juz i tak mnie się rusza niz zwykle - podobno pod koniec tak bywa - najważniejsze ze wyraznie ją czuję

O Eweli też niestety nic nie wiem :(((

Misia i diety tez nie znam bo nigdy nie miłam problemów z cukrem

Ostatnia edycja:
reklama
hej babki,

ja padam na ryjek. Wzięłam się w końcu za sypialnię i finał taki, że LŚNI.

Jutro można przynosić łóżeczko i materacyk, niech się odleżą trochę, bo w piwnicy trzymaliśmy. Nawet okno umyłam całe, żaluzje, framugę i drzwi z farby.
Dopiero usiadłam.

Muszę sąsiadce niezłą kawkę postawić, bo wzięła Karola i mam spokój. Dzięki temu tyle zrobiłam.

sorbuś, to i ja 13 trzymam dla ciebie. Ja jednak przemyślałam sprawę i poproszę do 19 stycznia poród. Chcę się załapać na koziorożca jeszcze, bo dwóch wodniczków nie zniosę !!!!

sol, powiem tak: jak to jest jak dziecko je i śpi ?, wstajesz w nocy i najpierw zmieniasz pieluchę, dajesz cyca i odkładasz ?
kurka ja też ta chcę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

co do Eweliny, to też nie wiem. Ona czasem tak znika.
marylka i Ewa mają do niej kontakt.

monisia, Rozalka bardzo ładne imię. Mojej koleżanki córcia ma tak na imię i jest słodka i grzeczna.

Buziam wszystkie, jeszcze zajrzę jak już położę Karola.

Do góry