reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

Wiecie mojej kuzynki synek ktory w lipcu skonczyl rok ma 94cm:szok::szok:wlasnie z nia rozmawialam.Ale dryblas.Latem byl taki jak Kondzio a teraz tyle 12cm wiekszy:szok:nie zapytalam ile wazy:baffled:ale urodzil sie 4.5 kg.Sama rodzila i powiedziala ze nigdy wiecej:no:nikt jej nie pomogla:baffled:ale mloda,zapomni bo ma teraz 20 lat:sorry:

reklama
kwiateczek, u nas w rodzinie, dalszej, ale rodzinie jest przypadek, ostatnio siostra mi opowiadała, że najmłodszy syn jej siostry ciotecznej ma 10 miesięcy i waży 13 kg, ma wzrostu 80 cm :szok::szok::szok: to dopiero kolos ;-)

Dotkass kwiateczek moja Zuzia też była takim kolosem bo na roczek ważyła równe 12 kg i miała 87 cm, Ritka jest troche drobniejsza ale podejrzewam że ma juz około 13 kg, jak nie więcej a wzrostu pewnie ponad 85.
Filip też do małych nie należy tylko szczupły jest ( chłopom to dobrze:sorry:) bo ma jakieś 15 kg, no i ok. 92cm.

no tak ja mam 180 cm i T. też równi jesteśmy ale ja NAJNIŻSZA w domu z rodzeństwa bo siostra ma 184 a brat miał 187
Rodzeństwo T. też wysokie jeden ze szwagrów ma 190

Jeżeli chodzi o Filipka no to Alicja ( mama biol.) też jest wysoka ma 178 ojciec????,
więc dzieciaki raczej duże będą, Zuzia juz ma 160 a ma niecałe 12 lat!!!

Madzia, to Zuzka jest mojego wzrostu, a ja stara dupa jestem i już urosnąć raczej nie urosnę ;-):-D:-D:-D, mój R jak na faceta nie jest z tych najwyższych, bo ma 183 cm, jak obliczałam sobie średnią wzrostu z rodziców dla dziewczynki to wyszło, że Ami będzie miała ok 165 cm, zobaczymy na ile się to sprawdzi ;-):-p

Sposób, gdyby któraś miała ochotę się pobawić ;-):
Na początek musimy wiedzieć, ile centymetrów mierzy mama i tata. Ich wzrost dodajemy, a wynik dzielimy przez 2. Potem, jeśli liczymy wzrost córeczki - od liczby, jaką uzyskaliśmy odejmujemy 6,5 cm. Gdy chcemy dowiedzieć się, jak duży będzie chłopiec, do wyniku dodajemy 6,5 cm.

Przykład: Jeśli mama mierzy 170 cm, a tata 180 cm, to ich syn prawdopodobnie osiągnie wzrost 181,5 cm, a córeczka 168,5 cm.

Oczywiście to tak +/-, bo jak widać po rodzinie Madzi, z tych samych rodziców (chyba) a jednak siostra ciut wyższa, ale w okolicach

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry