Witajcie, ja też mam x ladndera model xgo. Wożę nim dziecko od dłuższego czasu więc co nieco na jego temat mogę powiedzieć. Wózek jest lekki, zwrotny, łatwo się go składa/rozkłada i zajmuje bardzo niewiele miejsca w samochodzie. Jest to wózek typu parasolka - stelaż tak właśnie się składa, ale ma możliwość zamontowania gondoli (taki sam typ jak w innych xlanderach, czyli x-pram) oraz fotelika. Jak dla mnie gondola jest świetna, łatwo montuje się ją do stelaża z którym tworzy lekki wózek "głęboki". Ale to rozwiązanie przede wszystkim dla miejskich mam poruszających się po równych, gładkich powierzchniach, dużo podróżujących. Na innego typu nawierzchniach wózek również da radę przejechać, ale wymaga to większego wysiłku jeśli chodzi o prowadzenie i na pewno dziecko ma mniejszy komfort jazdy. Jak by nie było to parasolka z wszelkimi jej dobrodziejstwami ale i wadami. Trudno porównywać ten model z wózkami o pompowanych kołach, choć na pewno na jego korzyść przemawiają niska waga i to,że zajmuje mało miejsca po złożeniu.
Reasumując, mamom "miejskim" polecam :-)