reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ząbki ząbki, czas na Was :)

Maksiu wielkie brawa!!!:tak::tak::tak:

Juleczko ty też jesteś świetna!;-);-);-)

No i jest wczoraj pokazała się dolna lewa jedyneczka !!:-):-):-) następna już też blisko huuurrrraaaa

reklama
wielkie brawa dla wszystkich!!
Fredka - super!! chociaż trochę mi smutno że coraz mniej bezzębnych, w końcu Lenka zostanie sama bez ząbków:-:)-(

Pabla..wyjdą ząbki wyjdą...zawsze wychodzą:tak::tak::tak::tak:...ciesz się że Ona taka sprawna wygimnastykowana i tak dużo już umie..
...one sa przyczajone...a potem będziesz tu codziennie pisać...Lenka ma nowego ząbka....:tak::tak::tak::tak: aż będziesz już tym znudzona:tak::tak::tak::tak:...ojej znowu ząb??
:tak::tak::tak::tak:

Fredka gratki
Julka...to teraz ostrożnie koło Ciebie trza będzie...bo jak dziabniesz to ojoj....gratulacje:tak::tak::tak::tak::tak:

Pabla no jasne,że wyjdą:tak:nie martw się.

U nas ciągle 6,ale pani dr wczoraj wypatrzyła 3,które maja zamiar niedługo wyjść.

No Fredka to się doczekałaś tego pierwszego zebulka!teraz to już z górki:tak:
Maciuś no to za niedługo pewnie przeskoczysz wyżej niż 6-cio zębni:tak::-)

no u nas ząbki są.....ale wciąż w dziąsłach:sorry:
najważniejsze jednak że są, bo już się martwiłam że zawiązków zębów nie ma młoda.
U lekarza byłyśmy, obmacał dziąsła, powiedział że aktualnie nic nie wychodzi. Zrobił zdjęcie dziąseł - górnych jedynek, dwójek i trójek i wszystkie są.....powiedział żeby spokojnie czekać, na pewno wyjdą.
U nas najprawdopodobniej wpływ na tak opóźnione ząbkowanie jest niedobór witaminy d3 i jakiś problem z gospodarką wapniowo-fosforową....lekarz potiwerdził że niedobór witaminy d3 ma bardzo duży wpływ na tak późne ząbkowanie.
Dobrze że za tydzien mamy wizytę w tej poradni, to może dadzą Lence jakieś zalecenia jak te braki uzupełnić i zęby w końcu wyjdą.

reklama
pabla, dzięki za info :) Ale ta teoria z niedoborem witaminy d3 to mnie zaskoczyła :confused:. Ponieważ Patrycja ciągle zajada moje mleczko, to dostaje nadal po kropelce witaminki co dzień, a zębów ci u nas wciąż brak :sorry2:
Tak czy owak, najważniejsze że zawiązki zęboli są i wszystko gra i buczy ;-). Zobaczymy co nam powiedzą 1 września :happy2:.

Do góry