reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbkowanie...

Gratulacje dla Emilki i Igorka z pierwszych ząbków.

U mojego Igorka chyba też już cośsię dzieje bo stracił trochę apetyt i marudny jest strasznie. Uspokaja się dopiero jak mu posmaruję Calgelem albo jak dostanie czopek na ząbkowanie...

reklama
Zdjęcia ząbeczków zrobię jak tylko Emilka pozwoli :), póki co ząbki to nowość, więc non stop pilnuje ich jęzorek maleńki. Żeby je zobaczyć muszę jednym paluszkiem trzymać wargę, a drugim odpychac języczek. I chyba lada dzień wyjdą dwa następne - górne, bo paluszkami tam sobie co chwilkę chce dotykać i nie ma ochoty na zabawy samotne, ciągle ktoś musi być, rozmawiać, podawac zabaweczki czyli maruderka się z dzidzi zrobiła.

A żele na dziąsła u nas się nie sprawdziły - szkoda kasy wg mnie na takie badziewia, lepiej dzidzi albo paluszkiem pomasowac albo gryzaczki schłodzic porządnie, no i dawac duzo twradych zabaweczek, które można gryżć.

Martwi mnie fakt, że Misiul nasz jest skazowcem na mleczku mamusinym jedynie, a mama z diety wyrzuciła jakikolwiek nabiał, co oznacza braki wapniowe, a jaki to wpływ na ząbki bedzie miało? wolę nie mysleć

Dziękujemy wszystkim cioteczkom za gratulacje z okazji ząbków:-) Igor jakoś specjalnie nie marudził w tych dniach , nawet nie był bardziej płaczliwy niż zwykle.Smarowałam mu codziennie już od paru tygodni dziąsełka żelem bobodent ale czy ten żel coś daje:confused: no może .Już dawno zaczął brać wszystko do buzi i ślinił się strasznie ale ostatnio gryzł wszystko zaciekle :-D może to był u niego objaw pojawienia się ząbków:-)

I u Adasia jest już pierwszy ząbek :-D :laugh2: Wczoraj wieczorem go wykryliśmy, ale przebił się chyba w poniedziałek bo Adasiek był marudny i płaczliwy.

reklama
Do góry