redferrari
Fanka BB :)
Jak każdej mamusiOczywiscie tlumaczymy mu, że do rodziców po imieniu się nie mówi. Mówi też papa do ojca, a po imieniu raczej jak się bawią. Ale mi się marzy usłyszeć piękne MAMO[emoji847]
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Jak każdej mamusiOczywiscie tlumaczymy mu, że do rodziców po imieniu się nie mówi. Mówi też papa do ojca, a po imieniu raczej jak się bawią. Ale mi się marzy usłyszeć piękne MAMO[emoji847]
Dzieci zazwyczaj rosną szybciej niż nam się wydajeI nigdy jakoś mi nie wpadło do głowy, żeby przestać reagować jak się zwraca do mnie bezosobowo. Najprostsze rozwiązania czasem przychodzą najpóźniej [emoji87] Dzisiaj zaczynamy trening. Niestety, ale zdarza mi się jeszcze, że łapie się na tym, że czasem traktuje syna, jakby nadal był niemowlakiem, ktory nic nie kuma, a nie małym mężczyzną [emoji848][emoji39] Ale pracuje nad sobą
Lilka i jak u was z mową ? Mój synek niemal w tym samym wieku ( w lutym 2 latka) i mówi jeszcze mniej niż TwójIzka ja nie widzę nic dziwnego, wręcz podziwiam ,ze juz ładnie mowi i liczy wow... macie to szczescie ze w zagranicznych placowkach jezeli dzieje sie cos z dzieckiem to zaraz zwracaja rodzica uwage i wola dmuchac na zimne wiwm bo rowniez nie mieszkam w Pl.
Jak juz tak piszecie o zaburzeniach moje dziecko w styczniu skończy 2 latka rozwija sie ogolnie prawidlowo , ale nie za bardzo garnie sie do mówienia tzn tylko podstawowe mama , tata, baba muuu ale nic poza tym... tylko jak to się mowi po chinsku ... kazdy mowi ze ma jeszcze czas ...
Do tego poszedl do przedszkola spotkał sie z nowym jezykiem poniewaz z mezem jestesmy polskojezczyczni i mam obawy ze to jeszcze bardziej opozni go w checi do mowienia wyraznymi slowami i probie sklejania krotkich zdan w stylu mama daj ...