• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zachciewajki :)

A my wczoraj kupiliśmy 1,5kg truskawek i podczas gotowania wieczornego obiadu wszystkie zjedliśmy...
Czekam aż cena spadnie to kupię i pomrożę w lodówce na jesienno-zimowe koktajle.
Tylko że ja standardowo po truskawkach mam bieganie do kibelka całą noc. I to mnie zaczyna denerwować.

reklama
a ja mam tak jak mama2010 ciągle pragnę kwaśne - nawet twarde nektarynki i brzoskwinie mi nie przeszkadzają, ważne, że kwaśne :-) w poprzedniej ciąży też tak miałam i był chłopczyk, teraz ciągle mam przeczucie, że i tym razem tak jest. Ahhh i wołowina... mniam... takie zrazy po staropolsku :-p

Truskawek u mnie niestety mało i ciężko dostac, a jak są to bez smaku.

W Warszawie czereśnie kosztują 29 PLN za kilogram. Niemożliwe, żeby tu było coś taniej niż w innych miastach ;-)
Truskawki mamy już krajowe, ale są dość kwaskowe i w większości niedojarzałe - mają zielone czubki. I kosztują od 12 do 15 PLN za kilogram. Te czerwone i słodkie są sprowadzane z Hiszpanii.
Czereśni na razie nie jem, a truskawki mieliśmy przez weekend. Zrobiłam na obiad makaron z serem, śmietaną i truskawkami. Mniam :happy2:.

40zł/kg kosztowały u mnie pare dni temy czereśnie. Dzisiaj nie wiem po ile, bo jeszcze nie byłam w budce.
Truskawki wczoraj kupowałam po 12,50zł/kg...krajowe, ładne, czerwone ale faktycznie niektóre z zielonymi czubkami.

Spadła cena fasolki szparogowej...wczoraj kupowałam już po 20zł/kg, a jeszcze w ubiegłym tygodniu była po 35zł/kg.

Myślę że jak wyjdzie to zapowiadane słońce to truskawki polecą w dół tylko czy po tych powodziach będzie ich na pewno dużo.

U mnie to truskawki zawsze beda krolowac :) Hehe wczoraj moj tata kupil prawie poltora kolo a to bylo kolo 18-19 i juz dzisiaj nie ma wogole, rano z resztek zrobilam koktajl :) wiec dzisiaj pewnie tez zakupie sobie truskaweczki :)
I byly krajowe, i sama sie dziwilam ze takie pyszne :)

a u mnie jeszcze nie ma czereśni;-)
Truskawki po 15zł/kg, ale nie mam ochoty, wyglądają na kwaśne.
zresztą smak mi się totlnie zmienia. Na początku odrzucało mnie wszystko co kiszone oraz surowe mięso, teraz nie mogę patrzeć rownież na cytrusy, bo mnie aż skręca, fuj.
A prawdziwych zachcianek jeszcze nie miewam.
Dziś mnie naszła zwyczajna chęć na krupnik, wyszedł ekstra :)

Tak czytam te ceny i myśle ze Tranów nie jest najgorszy. Truskawiki kupiłam wczoraj za 8 zł kg Piekne ,krajowe, czerwone ,slodziudkie. Dzis widziałlam u nas w sklepie bylo za 6.50 Fakt ze nie za piekne ale zawsze a czeresnie wczoraj na targu były za 8 zł! Tylko nie kupilam bo miałam kupe innych rzeczy i bylo mi ciezko

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry