• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zachciewajki :)

Skorpionica moze poczęstujesz mnie i Violett pizza? :( bo ja tez glodna a nie bardzo mam co zjesc, po za tym na srodku kuchni mi stoi drabina, a reszta jest pod folia :/

reklama
Cały czas zastanawiam się, jak to możliwe, że każdą ciążę przechodzi się inaczej. Teraz jestem w drugiej i wiele odczuć/ zachcianek jest zupełnie innych. W tej od początku miałam / mam duży apetyt i ciagle coś wcinam. Staram sie oczywiście mało słodyczy i raczej te zdrowe rzeczy jeść. W pieerwszej ciąży, a było to..8 lat temu, od 4 miesiąca miałam straszną zgagę praktycznie po każdym posiłku i dlatego apetyt też mniejszy.
Teraz zgagi nie mam i wcinam na maxa..

Głodna jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj wymyśliła, że usmażę mięsko bez panierki i taka szczęśliwa byłam, że sobie zjem.... taaaaa... po zapachu przypraw moje dziecko stwierdziło, że jednak nie :eek: dobiło mnie to totalni, bo nie mogę nic przyprawiac, tylko sól, pieprz i koniec. Nawet serka z czosnkiem!!!! Nawet czekolady z orzechami!!!!!!! To dziecko nic nie chce jeśc!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet na owoce mi psioczy!!!!!!!!!!!!!!!!

A wiesz to ciekawe, nie wiedziałam, że może być taka reakcja. Ja ostatnio robiłam pieczywo czosnkowe i dałam zdrowo czosnku, miałam lekkie wzdęcie, ale poza tym ok. Teraz się zastanawiam, a moze czosnku nie wolno jeść w ciąży??:(

A wiesz to ciekawe, nie wiedziałam, że może być taka reakcja. Ja ostatnio robiłam pieczywo czosnkowe i dałam zdrowo czosnku, miałam lekkie wzdęcie, ale poza tym ok. Teraz się zastanawiam, a moze czosnku nie wolno jeść w ciąży??:(

Nie no można jeśc czosnek tylko to moje dziecko mi na wszystko mówi NIE, ja tu z głodu padnę!!! Ostatnio mi zastrajkował dzidziul i jedyne bułki jakie mogłam jeśc to kajzerki, a teraz nawet te mu nie smakują :eek:

Dzięki :) Pocieszyłaś mnie. Czyli generalnie Rwoja dzidzia trawi wszystko co jest mdławe, bez konkretnego smaku i zapachu.. Myślę, że to Ci przejdzie, ja tak miałam w pierwszej ciąży. Z kolei jak mi apetyt wrócił, to zaczęła się zgaga i też mi nic nei smakowało ;(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry