• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zachciewajki :)

reklama
Wstałam dzisiaj w nocy o 4 bo brat z bratową wracali z wesela i czekałam na ciasto:cool2: I strasznie się zawiodłam - żadnych kremów :-( Wściekła od rana siedzę i robie ciasto z kremem bo padnę jak nie zjem chociaż kawałka!! :wściekła/y: (to moja pierwsza powazna zachcianka... aż się sama siebie boje:-D)

Ja tez mam ochotę na herbatę z cytryną (pije dziennie kolo 6-8 szklanek), samą cytrynę i na kanapkę z pomidorem i cebulą. Gdyby nie to, że w domu mamy ograniczoną ilość zakupów to... Wczoraj zjadłam 4 cytryny (2 luzem) i 2 cebule. Ciekawe jakby smakowała cebula z cytryną - smaki byłyby zaspokojone a mniej chleba bym zużyła :P

a ja dzisiaj w sklepie kupiłam nektarynki - i już mniejsza o to, ale na etykiecie było napisane "nektarynki - kraj pochodzenia Polska" - no i mnie powaliło, ma ktoś na działce lub w ogródku drzewo nektarynkowe? ;-)

a ja dzisiaj w sklepie kupiłam nektarynki - i już mniejsza o to, ale na etykiecie było napisane "nektarynki - kraj pochodzenia Polska" - no i mnie powaliło, ma ktoś na działce lub w ogródku drzewo nektarynkowe? ;-)

hmmm, mój dziadek miał sad pod żyrardowem z działką i czasem zabierał nas tam na wakacje i tam rosły nektarynki na drzewach :) Zresztą jest wiele upraw nektarynek w Polsce ;)

U nas rosną i nektarynki i brzoskwinie. Ja mam w ogrodzie brzoskwinię i owoce jeszcze nijak nie są do jedzenia, więc chyba z tym krajem pochodzenia ściemnili, chyba jeszcze trochę za wcześnie na polskie.

reklama
chyba, że jakieś zmutowane, opryskane, to możliwe, że już są, owoce w ogrodach to w tym roku pomału dojrzewają bo wiosna była beznadziejna i nie było słońca, u moich rodziców w tym roku w sadzie i ogrodzie prawie w ogóle owoców nie będzie, truskawek nie ma, węgierki nawet kwiatów nie miały, kiepski rok jest i dlatego warzywa i owoce takie drogie, borówki czy jak kto woli jagody widziałam dziś po 20 zł/kg, jakaś masakra normalnie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry