reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Marta ????????????
dziewczyny znacie sie na interpretacji tych wyników Marty????????????????
BO z tego co wyszło to klasa igG i igM jest DODATNIE tak ???????????????????

BO mnie coś własnie nie pasowało i coś takiego znalazłam

Gdy IgG jest dodatnie (+) i IgM jest dodatnie (+) oznacza to, że Toksoplazma gondii atakuje. Jeśli są objawy należy rozpocząć leczenie, gdy ich nie ma wskazane jest powtórzenie badań po 3 tygodniach.

Czy ja coś mieszam ??????????????????????

Wizytę mam 27 marca, ale nawet jeśli mam toxoplazmoze to myślę że dużo osób ją ma... nic mi chyba nie będzie.
No to łap śledzia hi hi hi
zaraz jeszcze poczytam na google co piszą

Witam się i ja
Ilonka cieszę się razem z tobą z udanej wizyty:tak:
Zapomniałam co miałam napisać chodzę strasznie nie przytomna śpię 16 godzin na dobę i jeszcze mi mało

Ilonka doczytałam że wynik dodatni to jest się zakażonym i że trofoblast trofozoidy nie przechodzą do płodu i dzidziuś jest bezpieczny (gdzieś do 16 tygodnia ciąży) tzn jest czas na wyleczenie rovamycyną właśnie. Po 16 tygodniu ciąży wytwarza się łożysko, które nie jest barierą ochronną dla trofozoidów.
Nie ma pojęcia jak interpretować te wyniki cholera.

Ostatnia edycja:
reklama
Marta jeśli masz obecnie zakażenie to Cię natychmiast skierują do zakaźnego szpitala na powtórne badania, ja wyniki miałam wątpliwe i natychmiast miałam skierowanie, to b. ważne, nie ma co czekać!! jeśli masz aktualnie zakażenie to nie jest to dobre, jeśli już miałaś przed ciążą to spoko, ale to jak dawno miałaś wykazuje awidność a takie badania robią dodatkowo w szpitalu zakaźnym lub prywatnie. Jeśli coś jest nie tak to podają leki :) ja się swojego czasu mocno nadenerwowałam, ale ważne by lekarz to ocenił :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry