reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Marta-założyłam suwaczek:-)trzymajcie kciuki żebym załatwiła tą pieczątke jak zaraz do sołtysa pójde bo inaczej to oszaleje z nimi

reklama
Witam
Wiola no i super ze zrobiłaś test, teraz juz jesteś pewna ze sobie tej ciąży nie uroiłaś co ????????? :-D a masz możliwość wrzucenia zdjęcia do nas ?????????? hmmmmmm no własnie a może jakieś fajne fotki na "szalone wrzucisz bo nie mamy Was jeszcze w galeri :tak: GRATULUJĘ JESZCZE RAZ SŁOŃCE !!!!!! DBAJ O WAS !!! :)
Karolinka Katka dam radę do jutra biorąc nospę jest OK, mogę funkcjonować jakoś :)
Karolinka ehhhh z tymi lekarzami, no ale jak we wczwartek wizyta to juz szybko mam nadzieje zleci i zobaczysz Maleństaska małego wiercącego sie na maxa i machającego mamuni :-D może nowe zdjęcie brzuszka co ??????????????? aha czujesz może jakieś juz delikatne ruchy ????????????????
madlen skarbie spałam w miarę dobrze, gdyby nie to ze jaś o 2 wstał i mówi "mama wstajemy " ??? :baffled: wiercił sie jak szalony, nie miał snu dziś !!!!! a ja razem z nim, mąz pojechał przed 5 do stolicy wiec potem juz sie spało fajne, dopiero teraz wstaliśmy :)

Idę dać dziecią jeść bo trzeba sie nafaszerować prochami !!!!!

dżoana- no właśnie, u nas podobnie. mamusia wzięła kredyt na nasz ślub (choć nikt jej o to nie prosił, bo sami sobie wszystko finansowaliśmy), no i utrzymywała jeszcze starszego syna- padalca. Mój mąż teraz poczuwa sie do obowiązku spłacenia tych kredytów, dokładania mamusi do życia i zapewnienia jej bytu na poziomie sprzed śmierci teścia, czyli o 2 tysiące musi jej budżet uzupełnić. A mieszkamy tak na dobrą sprawę u siostry męża i jej chciwego męża, więc czekać tylko kiedy nam ustali wysokość czynszu i zacznie wypominać że zbyt często się myjemy.... Wrrr....
Niestety moja droga mój mąż zdaje się nie widzieć problemu, a jedyny problem jaki widzi to we mnie i moim egoizmie, więc na próżno szukać mam w nim zrozumienia.... ;(
mam nadzieję, że ta wizyta jakoś mnie wyciszy, że jakoś sie poukładam i będę potrafiła od tego odciąć, bo żyć w tej pajenczynie mnie po prostu psychicznie wykończy ;)

Ilonka- jestem już pewna zdjęcia wruce na szaolne tylko jak pozgrywam bo mamy u kuzynki na kompie fajne :-) Karolinka-napewno psycholog doradzi ci jak masz sie zachowawywac i jak męzowi oczy otworzyć na sytuacje w jakiej cie postawił mam nadzieje że wszystko po tej rozmowie ze specjalistą ci sie rozjaśni i zobaczysz wyjście z sytuacjii:happy2: A ja kobiety załatwiłam pieczątke na podaniu do przedszkola zamydliłam oczy sołtysowi i podbił mi nawet bez umowy najmu bo jej nie znalałam:-D

Ilonka- jestem już pewna zdjęcia wruce na szaolne tylko jak pozgrywam bo mamy u kuzynki na kompie fajne :-) Karolinka-napewno psycholog doradzi ci jak masz sie zachowawywac i jak męzowi oczy otworzyć na sytuacje w jakiej cie postawił mam nadzieje że wszystko po tej rozmowie ze specjalistą ci sie rozjaśni i zobaczysz wyjście z sytuacjii:happy2: A ja kobiety załatwiłam pieczątke na podaniu do przedszkola zamydliłam oczy sołtysowi i podbił mi nawet bez umowy najmu bo jej nie znalałam:-D
super !!!!

wiesz może ja sprawdzić czy dane przedszkole ma te 4-5 darmowych godzin ?? jest jakaś lista czy trzeba w każdym z osobna pytać ?? no i czy przyjmują niezależnie od wieku czy tylko starsze dzieci ??

Aneczkaa- z tego co j sie orientuje to każde przedszkole musi mieć 5 godzin bezpłatnej podstawy u nas to jest od 8 do 13 ale przedszkole funkcjonuje od 7 więc jeśli przyprowadzasz tak dziecko to za tą godzine płacisz i od 13 do 17 za każdą godzine 2,20 u nas przyjmuja od 3rż musisz zamieszkiwać w danym rejonie na który przypada przedszkole i jeśli są wolne miejsca to mogą przyjąc młodsze dzieci tylko tu już jest to dobra wola dyrekcjii czy chce takiego małego przedszkolaka u nas dziecko musibyć w przedszkolu minimum 8 godz

reklama
dzięki !!

właśnie w takim super fajnym i w dodatku najbliżej naszego domu przyjmują 3 latki a młodsze jak są miejsca ale dyrektorka nam mówiła że marna szansa na wolne miejsca bo mnóstwo 3 i 4 latków ...

w sumie mam wychowawczy do 2014 roku ale jak będę w ciąży przyda się te kilka godzin odpoczynku :)

Do góry