reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

dziendobry poranek u mnie nawet znoscny dzieci nie buzily sie w nocy mniejszy czuje sie owiele lepiej :-) m do pracy poszedl i zaczyna sie nowy tydzien.

nosotros witam w bb zycze szybkiego zafasolkowania ...
ilonka trzymam macno kciukasy za ciebie
ania ​za ciebie tez trzymam kciuki

reklama
Witam serdecznie:)
Dziś trochę pospałam , ale tak z przerwami na uspakajanie kota echh..

Nosotros
witam i powodzenie:)

Ilonka
tempka w miejscu to dobry znak:) Trzymam kciuki, tylko jutro wstań raniutko i nie trzymaj nas w niepewności:)

Chyba bym sobie coś słodkiego zjadła;)

Dzień Doberek:)
My juć po śniadanku maluchy zabrały się za malowanki to będzie chwilka spokoju.
U nas pogoda nie za ciekawa więc ze spacerku dziś raczej nici będą,wczoraj było bardzo ładnie i byliśmy na plaży ładne 3 godzinki.Ja lecę zrobić jakąś kawkę....któraś reflektuje;-)

Witam kochane kobietki :)

Dołączam do meegaa śpiochów. Spałam dziś do 10, równe 10 godzin bez nastawiania budzika. Sama się zdziwiłam, że tak długo. Ale ostatnich kilka dni mam tak mega wyraziste sny, ze nie mogę się z nich dobudzić;/ aż mnie dreszcze przechodzą jak się budzę i zdaje sobie sprawę, że to był sen. Dziś mi się śniło, że latam spadochronem.

Ilonka
kurde nie chce też nadziei robić, ale mam również jak Bietka przeczucie. No i ta tempka...oby nie spadła !!! A dostawałaś rano @ czy wieczorem przeważnie?

Witam nową koleżankę :)

Bietko zatestuje ACONEM chyba, że zrezygnuje. Jeszcze sama nie wiem. Jakoś od dziś na luzie do tego podchodzę ( chyba ;)). Obudziłam się wyspana i od razu lepiej , tylko katar mnie męczy;) Ale ponury humor poszedł sobie w dal...Jeśli będzie negatywny to wzniosę toast , ale u mnie wzniesienie toastu to jest dosłownie łyczek także nie martw się;)A szczytny cel toastu to muszę;)

Silene ja kawkę z chęcią, ale Ty pewnie masz już wypitą :)

Jestem
Znajoma mnie wyciągnęła na sklepy , matko ale nałaziłyśmy:-)mały spał na spacerze wiec dziś do wieczora bedzie wesoło hehe :tak::tak:
obiad mam, w domu czysto wiec dzis laba !!!!!!!!!!!!
Viola- spokojnie, ja pewnie nie bede mogła spać bo bede sie bac tej tempki jutro ;-);-) wiec test zrobie pewnie baaaaaaaaaardzo wczesnie :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: no ale BRAK OBJAWÓW wiec pewnie nie jestem,bo ja zawsze miałam objawy,( biegunka, mocno rozpulchniona szyjka i pochwa, lekki ból piersi) a teraz NIC wiec na nic nie licze juz !!!!!!!!!!!!
justyna- dobrze ze dzieciaczki juz czuja sie lepiej,to i ty sie wyspisz i odetchniesz !!!!!!!!!!!!!!!!

no własnie - kawka bo usypiam na siedząco !!!! idę zrobić , a do kawki pączuś :p
ania trzymam kciuki aby jak coś juz coś pokazało :)

:) oj zazdroszczę Wam śpiochy :-)

ania - no ja też uważam , że toast nie zaszkodzi :)

Viola - jutro USG ????????????? Twoje pierwsze???? czy już drugie ??? przepraszam, ale nie znalazłam posta a propos Twoich badań :)

silene -proszę kawkę :)

Witam po weekendzie:-)
Mam nadzieję, że humorek Wam dopisuje:tak: Przez weekend nie zaglądałam, bo byłam na uczelni, ale teraz mam zamiar wszystko nadrobić:-D Dzięki Bogu już trzeci dzień się dobrze czuje, ale ciii...... żeby nie zapeszyć. :-p

reklama
A jak można zrobić takie suwaczki?

ILONKO jeśli chodzi o jednoosobową działalność gospodarczą. Wiadomo, że będziesz płaciła za siebie składki, rentowe, emerytalną, wypadkową bo są obowiązkowe. I musisz płacić ZUS. Można płacić ZUS tzn preferencyjny czyli najniższe składki. np 30% kwoty minimalnego wynagrodzenia. Ale kobiety, które prowadzą działalność i chcą zajść w ciąże podwyższają sobie miesięczną składkę ZUS już od 60% do 250 % kwoty przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia. Wtedy wiesz, że na urlopie macierzyńskim będziesz dostawać większe pieniążki np. 3tyś zł(przykładowo).

Kobiecie prowadzącej działalność gospodarczą, objętej ubezpieczeniem chorobowym, która w okresie tego ubezpieczenia urodzi dziecko, przysługuje zasiłek macierzyński w wysokości miesięcznie 100% podstawy wymiaru zasiłku.

Więc spokojnie :)

Musiałabyś tylko zatrudnić kogoś np. na umowę zlecenie lub na czas zastępstwa czy jak tam chcesz podczas , gdy będziesz na zwolnieniu czy już urlopie macierzyńskim. Wiele kobiet na własnej działalności pracuje jak najdłużej -moja mama do samego rozwiązania;) bo to się bardziej opłaca, ale wiadomo, że różnie to bywa ze zdrowiem.

Ja też myślę o czymś swoim.Oczywiście to subiektywna moja opinia ja wole najpierw urodzić dziecko, odczekać, wychować i w momentu kiedy pójdzie do przedszkola to dopiero wtedy pomyśleć nad działalnością. Wszystko zależy też od jej rodzaju. Jeśli to ma być np. jakiś sklep, handel, usługi no to wiadomo , że to wymaga czasu , najpierw się przeważnie dokłada, trzeba pracować samemu więc może być ciężko w ciąży bo może być zbyt wcześnie. Wszystko zależy od prywatnych uwarunkowań.

Jeśli masz dodatkowe pytania to po prostu je zadaj ;) To taka mega ogólna odpowiedź.

Ostatnia edycja:
Do góry