reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

kotki uciekam spać.........nie mogę pisać bo mi mały powyrywał przyciski,ale jutro mam nadzieje ze bedą naprawione
rano,napiszę proszę trzymajcie mocno kciuki,bo boje sie jak cholera:-:)-:)-:)-(
dobranoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

reklama
czesc Dziewczyny,
ale wy gaduły jesteście, cięzko nadrobić caly dzień. Ja od rana do wieczora poza domem, bo mieszkamy na wsi, a pracujemy w miescie. W pracy nie mam czasu na forumbb, a teraz jak probuje was wszystkie ogarnac to ciężko.. ;) hehe
narazie to zapamietalam, tylko ze 'ania' jest prawniczką, justynka7...jest nowa i sa tu mamusie :) ale jeszcze troche poczytam i zapamietam kto jest kto ;) no ale na pewno wszystkie nas łączy jedno CHĘĆ ZAFASOLKOWANIA :)
u mnie dzis rano 36,3'C i 6dc...
powiedzcie mi prosze, jak wy wyznaczacie sobie owulacje? po temperaturze tylko? czy temteratura i śluz?
u mnie cykl temu temperatura i śluz nie wystepowaly w parze. jeszcze nigdy nie uzywalam testow owulacyjnych i powiem szczerze, ze nie chce. mam taki charakter, ze testy to chyba by mnie nerwowo wykończyły... juz teraz jak siedze w pracy to czasem mysle, mysle i licze i licze te dni... ja wiem, ze trzeba wyluzować, na spokojnie, ale co poradzić, samo sie pcha do głowy..;)
cykl temu codziennie rano mierzyłam temperature POD PACHĄ, ale to chyba źle, wiec w tym cyklu przerzuciłam się i wkaldam termometr do buzi. śluz obserwowalam i chyba widzialam ten plodny...
jakie macie objawy (jesli to tak mozna nazwac) owulacji? tylko kłucie w jajniku?
mnie juz teraz w 6dc pobolewa jajnik...
Dziewczyny - dodam jeszcze, że nigdy w życiu nie myslalam, ze to będzie trudne zajść w ciąże... fakt faktem, ze to moj 3 cykl starań, wiec pewnie dluga droga przede mna, ale tak ogolnie mowie, ze zanim zaczelam na powaznie myslec o dziecko, to w zyciu nie myslalam, ze to bedzie STARANIE SIE O DZIECKO.. myslalam, ze to bedzie poprostu JA CHCE I BĘDZIE...
najpierw wzbranialam sie rekami i nogami, a teraz kwas łykam, staram sie nie pić %, nie palę od 3 lat. oj my kobiety to i niecierpliwe jestesmy i zmienne :)
mocno trzymam kciuki za wszystkie Staraczki :) i dajcie znac, czy pilnowanie temperatury i obserwacja śluzu wystarczy, żeby wiedziec kiedy jest ten magiczny czas jajeczkowania...

pozdrawiam
nosotros

Nosotros w tym względzie to chyba Ilonka pomoże najbardziej bo ona prowadzi NMPL.

Każda z Nas wariuje i jest niecierpliwa więc nie jesteś sama.

Ja w pierwszym naturalnym cyklu po tabletkach zauważyłam owulacje o ile to była ona po ogromnym skurczu jajników i śluzie przeźroczystym jak biało jaja i gęstym no i robiłam testy owulacyjne, które moim zdaniem się pokryły, ale jak wspomniałam to dopiero pierwszy miesiąc naturalnego cyklu. Ale więcej powiedzą kobietki, które stosują metodę obserwowania.

witam nowe osoby widze ze sie mnozymy:-):-):-)

ilonka milej nocki i wysokiej teperaturki rano prosze odrazu dac znac

troche stron przybylo od popludnia ale dobrze tyle staraczek niedlugo nie bede wstanie nadazyc za pisanie i zapamietywaniem imion ale kilku osob brakuje dawno nie pisaly

ja tez ide posprzatac po kolacji polozyc dzieci i spac
dobranoc kobitki

Ilonka trzymam kciuki :) w wolnej chwili bardzo proszę o instruktarz NPR :) temperatura i śluz, bo to chciałabym obserowować.

Ciekawe czy najbliższe testowanie przyniesie fasolkę do którejś z nas :)

dobranoc

witam ponownie tez jestem ciekawa której z nas się uda i czy rzeczywiście będę tak długo czekała jestem strasznie niecierpliwa naprawdę co najgorsze jak się dowiem że będę miała syna to zwariuje bo mam juz 3 facetów w domciu:-)Pozdrawiam:-p

reklama
Do góry