to widocznie sie zmienilo,bo ja jak poszlam rano to od razu kazala mi poczekac i mialam wizyte,mimo tego,ze nie mialam tam zalozonej karty..powiedzialam tylko,ze jestem w ciazy..a z synem chodzilam co 2 tyg. przez to,ze mialam przeciwciala,a sama lekarka mi powiedziala,ze jak sie bede martwic,to moge nawet co tydzien do niej przychodzic ..zeby sprawdzila,czy serduszko bije poki nie zaczne czuc ruchow dziecka..obie ciaze mialam prowazdone na nfz i nie moge narzekac..czulam sie tak,jakbym chodzila prywatnie..do tego z synem co wizyte mialam robione usg ,bardzo doklanie..
reklama
P
piąteczka
Gość
Witajcie Dziewczyny!!!!!!!!!:-) I witaj cywilizacjo! Ale tu się działo! Juz pół godz próbuje ogarnąć i nadrobić te dwa dni!
Odpoczęłam u babci, najadłam babcinych specjałów......mmmmmm......
Wracam do lektury
Odpoczęłam u babci, najadłam babcinych specjałów......mmmmmm......
Wracam do lektury
P
piąteczka
Gość
UFFFF!!!!!!!!1 Prawie wszystko już wiem!
ilonka - głowa do góry!
nowe staraczki - witajcie
I wszystkim Wam dziewczynki buziolki
Babcia jak zobaczyła ile ja potrafię wcisnąć w siebie pierogów to zapytała czy w ciąży nie jestem hi hi. Na to mój mąż- staramy się. Alez się cieszyła.
ilonka - głowa do góry!
nowe staraczki - witajcie
I wszystkim Wam dziewczynki buziolki
Babcia jak zobaczyła ile ja potrafię wcisnąć w siebie pierogów to zapytała czy w ciąży nie jestem hi hi. Na to mój mąż- staramy się. Alez się cieszyła.
P
piąteczka
Gość
Oj! Widziałam pytanie o ruchy. U mnie było tak:
1c - około 20 tyg. Mama powiedziała mi wówczas , żeby policzyć od tego dnia 4*28 dni dodać 14 i wyliczę termin porodu- i tak było
2c - 18 tyg
3c - 16 tyg
4c - maluchy są rok po roku- do dziś nie wiem czy to były moje urojenia czy fakty ale od 12 tyg czułam, że coś tam się dzieje - mój gin powiedział, że to bardzo mozliwe, że naprawdę mogłam już cos odczuwać
1c - około 20 tyg. Mama powiedziała mi wówczas , żeby policzyć od tego dnia 4*28 dni dodać 14 i wyliczę termin porodu- i tak było
2c - 18 tyg
3c - 16 tyg
4c - maluchy są rok po roku- do dziś nie wiem czy to były moje urojenia czy fakty ale od 12 tyg czułam, że coś tam się dzieje - mój gin powiedział, że to bardzo mozliwe, że naprawdę mogłam już cos odczuwać
agnieszka_dk
Fanka BB :)
hihi ostatnio widze pierożki zagościły u nas;-)tyle dziewczyn juz pisało zze na obiad pierożki i wogóle;-)to piateczka fajnie ze odpoczełas czasem taki wypad sie przyda,a który masz dc???
ja pierwsze ruchy czułam dopiero koło 20 tygodnia, teraz mam nadzieję, że wcześniej je poczuję
Koleżanka pisała, że poczuła w 14 tygodniu (jest w 2 ciązy, w pierwszej w 19 tyg.
)
narobiłyście smaka na pierogi ach

Koleżanka pisała, że poczuła w 14 tygodniu (jest w 2 ciązy, w pierwszej w 19 tyg.

narobiłyście smaka na pierogi ach

P
piąteczka
Gość
Trudno mi cokolwiek powiedzieć o dc bo jestem po odstawieniu anty
ps. kuchnia mojej babci jest dla mnie tym bardziej bezcenna , że to smaki i zapachy dzieciństwa - i tak tam się czuję- jak mała dziewczynka
tzn. ostatnią tabsę wzięłam 2 października

ps. kuchnia mojej babci jest dla mnie tym bardziej bezcenna , że to smaki i zapachy dzieciństwa - i tak tam się czuję- jak mała dziewczynka
tzn. ostatnią tabsę wzięłam 2 października
Ostatnio edytowane przez moderatora:
KatyB
Fanka BB :)
Hejka 
Ja pierwsze ruchy w 1szej ciazy poczulam dokladnie w 20 tyg. ach jakie to bylo piekne uczucie

Piateczka ale mi smaka narobilas na takie domowe pierozki uuuuuuuu
o tak mi slinka leci ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ja chyba jutro wpadne poczytac lece bo kosci sie zaczely a i moj M nadciaga

a ja znowu na kompie ;-)

Ja pierwsze ruchy w 1szej ciazy poczulam dokladnie w 20 tyg. ach jakie to bylo piekne uczucie

Piateczka ale mi smaka narobilas na takie domowe pierozki uuuuuuuu
o tak mi slinka leci ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ja chyba jutro wpadne poczytac lece bo kosci sie zaczely a i moj M nadciaga

reklama
i ja zrobilam sie glodna..pierogow teraz nie bede wcinac,bo mrozonych brak,a kleic mi sie nie chce o tej godzinie,ale wyslalam meza po chiken curry do chinola,bo cos ostre za mna chodzi..
co do ruchow,to w 1szej ciazy poczulam pierwszy ruch w rownej polowie,a w drugiej 2 tygodnie szybciej ;-)
ja juz mowie wam dzisiaj dobranoc,do jutra
co do ruchow,to w 1szej ciazy poczulam pierwszy ruch w rownej polowie,a w drugiej 2 tygodnie szybciej ;-)
ja juz mowie wam dzisiaj dobranoc,do jutra

Podziel się: