reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

to widocznie sie zmienilo,bo ja jak poszlam rano to od razu kazala mi poczekac i mialam wizyte,mimo tego,ze nie mialam tam zalozonej karty..powiedzialam tylko,ze jestem w ciazy..a z synem chodzilam co 2 tyg. przez to,ze mialam przeciwciala,a sama lekarka mi powiedziala,ze jak sie bede martwic,to moge nawet co tydzien do niej przychodzic ..zeby sprawdzila,czy serduszko bije poki nie zaczne czuc ruchow dziecka..obie ciaze mialam prowazdone na nfz i nie moge narzekac..czulam sie tak,jakbym chodzila prywatnie..do tego z synem co wizyte mialam robione usg ,bardzo doklanie..

reklama
Witajcie Dziewczyny!!!!!!!!!:-) I witaj cywilizacjo! Ale tu się działo! Juz pół godz próbuje ogarnąć i nadrobić te dwa dni!
Odpoczęłam u babci, najadłam babcinych specjałów......mmmmmm......
Wracam do lektury

Piateczka nadrobilas juz zaleglosci??,tutaj jest zawsze duzy ruch :-D
fajnie,ze weekend sie udal,a jak jeszcze najadlas sie specjalow babci,to juz wogole super ;-)

UFFFF!!!!!!!!1 Prawie wszystko już wiem!
ilonka - głowa do góry!
nowe staraczki - witajcie
I wszystkim Wam dziewczynki buziolki
Babcia jak zobaczyła ile ja potrafię wcisnąć w siebie pierogów to zapytała czy w ciąży nie jestem hi hi. Na to mój mąż- staramy się. Alez się cieszyła.

Oj! Widziałam pytanie o ruchy. U mnie było tak:
1c - około 20 tyg. Mama powiedziała mi wówczas , żeby policzyć od tego dnia 4*28 dni dodać 14 i wyliczę termin porodu- i tak było
2c - 18 tyg
3c - 16 tyg
4c - maluchy są rok po roku- do dziś nie wiem czy to były moje urojenia czy fakty ale od 12 tyg czułam, że coś tam się dzieje - mój gin powiedział, że to bardzo mozliwe, że naprawdę mogłam już cos odczuwać

hihi ostatnio widze pierożki zagościły u nas;-)tyle dziewczyn juz pisało zze na obiad pierożki i wogóle;-)to piateczka fajnie ze odpoczełas czasem taki wypad sie przyda,a który masz dc???

ja pierwsze ruchy czułam dopiero koło 20 tygodnia, teraz mam nadzieję, że wcześniej je poczuję:tak:
Koleżanka pisała, że poczuła w 14 tygodniu (jest w 2 ciązy, w pierwszej w 19 tyg.:tak:)

narobiłyście smaka na pierogi ach:-D

Trudno mi cokolwiek powiedzieć o dc bo jestem po odstawieniu anty:wściekła/y:
ps. kuchnia mojej babci jest dla mnie tym bardziej bezcenna , że to smaki i zapachy dzieciństwa - i tak tam się czuję- jak mała dziewczynka
tzn. ostatnią tabsę wzięłam 2 października

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka :-D
Ja pierwsze ruchy w 1szej ciazy poczulam dokladnie w 20 tyg. ach jakie to bylo piekne uczucie :tak::tak:
Piateczka ale mi smaka narobilas na takie domowe pierozki uuuuuuuu
o tak mi slinka leci ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,:-D
Ja chyba jutro wpadne poczytac lece bo kosci sie zaczely a i moj M nadciaga :szok::szok::szok::szok: a ja znowu na kompie ;-)

reklama
i ja zrobilam sie glodna..pierogow teraz nie bede wcinac,bo mrozonych brak,a kleic mi sie nie chce o tej godzinie,ale wyslalam meza po chiken curry do chinola,bo cos ostre za mna chodzi..
co do ruchow,to w 1szej ciazy poczulam pierwszy ruch w rownej polowie,a w drugiej 2 tygodnie szybciej ;-)
ja juz mowie wam dzisiaj dobranoc,do jutra :tak:

Do góry