reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Bafinka a moze Ci się uda tym razem.urlop czasami w tym pomaga.ja juz tez w tym miesiacu rzucilam na luz.to jest moj 9 cykl staran i caly czas pudlo.dzis mam 20 dzień cyklu i dalej nie czuje sie ani na owulacje ani na okres.wiec w tym miesiacu wyjatkowo nie jestem w stanie niczego określić.

reklama
Witaj Bafinko, dobrze, że wypoczynek udany i pomógł Ci troszkę zmienić podejście, Im bardziej na luzie, tym lepiej :)

też mi się wydaje że co drugi dzień. Ja teraz w tym cyklu ( wcześniej tego nie robiłam) zasypiałam ze wszystkim w środku. Kładłam się na brzuchu i spałam czasami nawet do rana :) Nie chciało mi się wstawać :) nie wiem , może to pomogło?! Przede wszystkim odpuściłam, myślałam- owszem, ale bez ciśnienia. I nie szukałam jak wcześniej objawów.

mandrzejczuk dla Ciebie moja droga mam dobre wieści! Moja koleżanka, ponad rok czasu starała sie z mężem o dziecko. Tak jak Ty, domowymi sposobami. Po prawie 15 miesiącach stwierdziła że chyba coś jednak nie tak i poszła z mężem na badania. Badań dużo. Zajmują cały cykl. W pierwszych dniach cyklu normalne tam, krew, jakieś współczynniki, nie pamiętam, a w połowie monitorowanie owulacji. Co dzień USG, jak jajeczko pękło dostali zielone światło od lekarza i działali jeszcze przed zobaczeniem wyników badań. Pamietam jak byliśmy u nich a oni musieli na chwile wyjść :)) Ale do rzeczy! - Okazało się że pierwszy monitorowany cykl był trafiony!!!!! Później lekarz mówił że badania wszystkie ok, że blokada była w psychice. Teraz Lenka ma 2 tyg a ja jak tylko dowiedziałam się o tym monitorowaniu to pomyslałam o Tobie! Widzisz kochana, może wcale nie taki straszny ten lekarz?! Głowa do góry, czasami trzeba naturze pomóc! Wierze że Tobie uda!! Ona miała problem z teściami, co telefon pytali kiedy będzie ten dzidziuś, i kiedy ten wnuk w końcu! Bardzo ja to wkurzało i w tym tkwiła przyczyna! Zapomnij o Bożym świecie, nawet pomyśl że nie chcesz a wtedy na pewno sie uda! Trzymam kciukasy i kończę to wypracowanie :)

albo taka, ktora potrafi powiedziec, ze cos z synowa musi byc nie tak...tak powiedziala mojej znajomej...dzisiaj odwiedzila mnie kolezanka, ktora 2 lata sie stara i nic 3 poronienia i okazalo sie, ze maz ma slabe plemniki...sa na lekach ale na razie nic...no a u nas staranka w toku testy owulacyjne w uzyciu, dzialaja dobrze zgodnie z cyklem, wiec moze moze. Wczoraj zapadla decyzja i kupoujemy mieszkanie teraz moze bedzie jak w powiedzeniu "gdzie budowka tam porodowka" ;)moze do mieszkan tez sie to tyczy hehe. \

Margola teraz czekamy na koniec tego cyklu i jak nic sie nie pojawi to najpierw lecimy zbadac nasienie, a jak bedzie z nim wszystko w porzADKU to dopiero na monitorowanie cyklu, ja wierze, ze w koncu mi sie uda, druga polowa roku jest dla nas lepsiejsza wszyskto zaczyna sie ukladac i finansowo jest super i wogole ze wszystkim jestem dobrej mysli ;))

reklama
Mandrzejczuk myśle, że w koncu Ci sie uda.fajnie, że kupujecie mieszkanko.moja mama ma taka znajoma, ktora starala sie 2 lata i nic, nawet juz doszli do wniosku, ze raczej dzieci miec nie beda.w koncu kupili sobie mieszkanko, byli pochlonieci jego urzadzaniem, po pewnym czasie klientka niespodziewanie dowiedziala sie ze jest w ciazy.jak poszla do lekarza to okazalo sie ze byl to juz 7 tydz.
Kwiatuszek życze Ci owocnych staranek.
Tez mi sie wydaje ze lepiej kochac sie co 2 dni.jak ma sie dni plodne to sluz powinien zatrzymac plemniki w srodku.
Margola dobrze wymyslilas z tym kochaniem sie wieczorem.ja tez juz nie raz o tym myslalam.bo zawsze wiekszosc nasienia ze mnie wyplywa.jednak tak nie robimy bo moj maz ma ochote rano albo popoludniu a wieczorem to on jest juz do niczego.szybko chodzi spac bo wstaje wczesnym rankiem do pracy.

Do góry