reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Kacha i nam i lekarzowi zależy. On ma taką zasadę jeżeli się da to trzeba to wykorzystać:-). Mi się też wydaje że jak u mnie @ się wyreguluje to że zajdę, to moje największe marzenie:-)

reklama
Czy to mozliwe dziewczyny zebym czula swoja owulacje podczas brania tabletek:confused:?
Boli mnie wtedy prawy jajnik piersi mam nabrzmiale , i mam delikatne syfki:zawstydzona/y:noi sluz...az plywam?:sorry:

A jak wyglada sprawa z ta temp? jak to sprawdzac ? bo czytam Wasze wyniki ale zbytnio nie potrafie wychwycic o co kaman? kiedy nizsza kiedy wyzsza? wiem ze sie obserwuje organizm wlasnie temp z rana w lozku??
Mierzy sie normalnym elektronicznym ??:confused::zawstydzona/y:wstyd ale w tym temacie nie wiem o co kaman dlatego nie potrafie sie wdrazac:eek::zawstydzona/y::-(

Mamusia ja też jestem w tym nowa:-). Co do temki to: mierzymy rano w łóżku, termometrem elektronicznym z 2 miejscami po przecinku, codziennie o tej samej godzinie. Jak dobrze pamiętam to skok jest na owulkę. Powiem tak że ja dawno nie miałam @ więc już zapomniałam jak to jest z owulką:-(.

mamusia przy tabsach anty nie ma owulki może twój organizm się o nią doprasza ale jeśli bierzesz regularnie tabsy to owulki nie ma..
co do temp to mierzysz ją przed wstaniem z łóżka co dziennie o tej samej godz po @ jest ok 36.5 potem przed owulką spada( przewarznie na 3 dni) i po tem rośnie do ok 36.9 przy ciazy jest po nad 37 stopni oczywiście są indywidualne odchylenia ale to jest i tak w przybliżeniiu..
kacha ja ci już pisalam szkoda czasu czekac na tą doktor bo co o na może wymyśleć?? badabia hormonalne a one są i tak płatne a jak będzie trzeba zrobić monitoring cyklu to tez nie zrobić monitoring to też nie zrobi bo to 2 dni się chodzi na wizytę a na kase chorych nie ma takiej opcji... wiem że szkoda kasy ale może problem szybko da się rozwiązać i nie będziesz musiała długo chodzić.. a jeśli chodzi o badania to zrób sobie tsh prolaktynę po @ i progesteron po owulce

Mamusia powiem szczerze, że jak chodziłam na kursie do poradni to bylo wsio gadane o tym, mam materialy ale nic z tego nie wiem i pewnie jakbym chciala jechać wg kalendarzyka to bym miała gromadkę koło siebie :-D:-D:-D no ale dobrze byłoby się na tym znać przy planowaniu dziecka ;]

Agusia of course, że Ci powiem :-):-):-)
A więc już z góry współczuję :-D:-D:-D My na kurs co niedzielę chodziliśmy - 8 spotkań po godzinie każde... :sorry2::sorry2::sorry2: plus do tego poradnia czyli tam było jakieś 3 czy 4 wizyty również po godzinie każde spotkanie i przerabianie kalendarzyków, metody itp. Nic z tego nie wiem...:-D:-D:-D Nudno jak nie wiem i tylko się patrzyło, żeby to jakoś zlecialo. Masakra jakaś. Dobrze, że to już mamy za sobą :-):-) W ogóle babka z poradni to nawiedzona - ma gromadkę dzieci i twierdzi, że wszystkie "zaplanowane z metody kalendarzykowej" :-D:-D:-D

Pysia888- Dziekuje za odpowiedz a gdzie te nauki odbywalas w przychodni ? w Pl? mieszkasz??:confused:
Agusia - Dziekuje za odp:tak::tak::tak:
Bafinka -Dziekuje za inf.:tak::tak::tak:
Tak myslalam ale skad te objawy?:eek::eek::eek:

A Ja tak na chwilke podziekowac bo mam coreczke chora od rana wymiotowala :-(i ma temp, ma jakiegos wirusa:-(. noi zyczcie mi spokojnej nocy bo ostatnia nie nalezala do przyjemnych:no::no:
Pozdrowionka

reklama
Agusia no to ładnie ale skoro wszyscy to jakoś przeżyli to i Ty dasz radę :-):-) choć jak mialam iść na ktorekolwiek spotkanie z kursu czy poradni to już miałam dość na samą myśl :-D:-D
Mamusia ja to mialam w poradni. Tak w Pl mieszkam. Dostałam książkę z ćwiczeniami co i jak z tym mierzeniem tempki... i w ogóle...

Do góry