• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

dzieki wszystkim ze za mnie trzymacie i mnie wspieracie.to b. wiele dla mnie znaczy.oby nam wszystkim niebawem udalo sie zajsc w te upragnione ciaze.zawiozlam dzis ta probke do sanepidu co mi wczoraj pobrala ginka.wyniki bede miec w poniedz.ja jednak mysle ze tych chlamydii tam nie ma ale trzeba po kolei wszystko wykluczac.czuje ze jestem blizej niz dalej.mysle ze jak udalo mi sie troche zyskac na czasie to wyluzuje bo przez 2 miesiace spinala mnie perspektywa tego badania hsg. a co mnie wczoraj zdziwilo ze ginka tak na nie nienalegala, jak ostatnio.

reklama
Witajcie :) jestem tu nowa i nurtuje mnie jedna kwestia, mam nadzieje że któraś z Was była w podobnej lub takiej samej sytuacji i będzie mogła mi pomóc. Więc tak, biorę tabletki anty od około 5,5 roku, bez przerwy a jedynie raz je zmieniałam na inne. W przyszłym roku wychodzę za mąż i przynajmniej do ślubu chciałabym brać tabletki. O dziecko chcielibyśmy się starać rok po ślubie (przynajmniej teraz takie mamy plany) i właśnie nie wiem co robić, kiedy przestać brać tabletki, czy tylko do ślubu a potem dać organizmowi czas na regenerację taką roczną czy może brać np do trzech miesięcy przed planowaną ciążą, bo boję się że mogę mieć problem przez tabletki z zajściem w ciążę a czytałam że od razu po odstawieniu jest największa szansa na zajście. Co robić dziewczyny?

amk witaj w naszym gronie!kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje po odstawieniu tabl. anty.jedne kobiety zachadza zaraz po odstawieniu a drugie dlugo nie, ale do jakiej ty grupy sie zaliczysz to nie wiadomo.ja mialam podobny plan do Ciebie.bralam tabl.logest niecale 7 lat bez przerwy, jak wyszlam za maz to dalej je bralam bo nie chcielismy od razu dziecka, chcielismy nacieszyc sie soba.1,5 roku po slubie odstawilam tabl.i mielismy poczekac 3 miesiace ale lekarka polecila mi zebym od razu sie starala i faktycznie tak zrobilam i staram sie juz tak rok i 2 miesiace i dziecka nie ma.robimy juz badania ale narazie z nami wszystko jest w porzadku.moja rada dla ciebie:bierz tabl. do slubu potem sobie je odstaw i przez ten czas obserwuj swoje cykle, niektore kobiety maja po odstawieniu tabl. nieregularne cykle.ja naszczescie takiego problemu nie mialam.mozesz mierzyc temp. i mniej wiecej bedziesz po paru cyklach wiedziala w jakie dni mozecie wspolzyc nawet bez zabezpieczenia.

Cześć dziewczynki....
Pozdrawiamwas, co u was słychać?
kacha, kwiatuszek... jak tam u was "sprawy"się mają?
amk09409 witamy....ja podpisuję się pod dziewczynkami, zrobiłabym tak samo. Też odstawiłam tabsy po 7 latach brania i od tamtego czasu staramy się ponad rok... (z małą przerwą ;-( )....
A ja się znów nakręciłam.... Strasznie mnie dziś boli brzuch, przez kilka dni bolał jak na @, a dziś już tak jakby mnie coś od środka rozciągało. A do tego krzyże mnie bolą, i wczoraj wieczorem tak mi nabrzmiały cycki, jak nigdy. i zaczęły dziś boleć, i znów się nakręciłam, wiem że niepotrzebnie, ale to jest silniejsze odemnie.... A do @ jakieś 7 dni....odliczam....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry