reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Bylam dzis u ginki, no i dostalam skierowanie na badanie hormonow, powiedziala ze mam mierzyc temp. i bzykac sie tak jak w ostatnim cyklu, czyli non stop.mam brac nadal kwas foliowy.maz ma idealne badania, wiec z nim jest wszystko w porzadku.ginka powiedziala, ze ona jest pewna ze mi te badanie hormonow wyjdzie dobrze, ale musi mi je zlecic bo taka jest procedura.jak bede u niej nastepnym razem to zrobi mi badanie na chlamydie.nastepna wizyte mam 21 lutego wiec akurat zdaze z tymi badaniami.jak nie zaciaze to tego czasu to dostane skierowanie do szpitala, zeby sprawdzic droznosc jajowodow, jak beda niedrozne to je udroznia i jak wtedy nie zajde w ciaze to nie mam na co czekac i decydowac sie na zaplodnienie in vitro.

KACHA a mam w zwiazku z tym pare pytan... ile sie starasz o dziecko i po jakim czasie ginka zalecila Ci jakiekolwiek badania czy jakies tabletki wspomagacze?
Wierze, ze uda Ci sie zajsc i ze obejdzie sie bez in vitro. a i codziennie sie staraliscie? bo ja teraz taka metode przyjelam :)

doklanie troche to dziwne ze kazala ci sie bzykac codzien lekarze raczej kaza oszczedzac zolniezyki a przeciez nie wiadomo czy wogole masz owulke lepiej powinna ci zaproponowac monitoring lub cos takiego zeby byla owulka a nie od razu in vitro,kacha w jakim wojewodzwie mieszkasz?

pysia my staramy sie rok i 1 miesiac.odstawilam tabl. anty i od razu zaczelismy.mielismy rozne strategie- ostatniego cyklu kochalismy sie codziennie od 8 dc do 23dc i nie wyszlo. ja odkad sie staram zapisuje sobie wszystko- dni plodne, bol owulacyjny, dni w ktorych sie kochalismy.jak dostaje okres to zawsze sprawdzam czy bylismy wtedy razem i czy faktycznie ten bol owulacyjny wskazywal owulacje.od 3 cykli mierze temp. i wszystko ladnie widac na moich wykresach.ja mam ta pewnosc ze kochamy sie w owulke tyle czasu i nic.moja lekarka tez powiedziala ze te wykresy sa b. ladne.u mnie jest narazie taki problem ze mi nic nie dolega.wiec nie ma sensu mnie wspomagac, bo owulki mam, cykle regularne i bezbolesne.moj organzim tez daje mi znaki jak mam owulacje, wiec wiem kiedy to jest.ja tez mysle ze te hormony mi dobrze wyjda.no nic zrobie te badanie, zeby miec pewnosc, jak nie wyrobie w ciagu tych 2 cykli to pojde do tego szpitala i niech mi sprawdzaja ta droznosc jajowodow.

reklama
kwiatuszek co do mojej lekarki to narazie nie mam zastrzezen.troche mnie nawet zaskoczyla bo wiele sie niespodziewalam. jak szlam do niej to powiedzialam do meza ze daje jej ostatnia szanse i jak sie nie wykaze to zmieniam lekarke i bede chodzic prywatnie.jednakze ona ma racje ze sa takie procedury jak sie nie zachodzi do roku w ciaze. gdzie bym nie poszla to musialabym robic te same badania.chodze na nfz i przynajmniej badania mam bezplatnie a w szpitalu polozniczym tez ona pracuje.wiec jak juz tam wyladuje to przynajmniej jakos bedzie mi razniej i moze mniej bede sie stresowac.

Do góry