reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
pierwszy w 28dc a drugi tydz później... z tym ze przy pierszym nie poczekam 5 min tylko z min i jak kreska się nie pokazała to od razu wyrzuciłam i teraz myśle ze może pojawiła by się z czasem natomiast na drugim były już 2 grube tłuste krechy...

czesc kobitki.u mnie dzis 19 dc i chyba owulka jednak byla bo dzis trzeci dzien wyzszych temp.nawet mnie cycki juz zaczely pobolewac.jak temp. bedzie wysoka, (dzis mam 36,9 ) to w poniedz. ide na pobranie krwi zeby zbadac progesteron i testosteron.cos kiepsko czulam ta owulke w tym cyklu wiec nawet nie wiem kiedy mogla byc.mam to juz gleboko w d.teraz zamierzam sie luzowac.w sumie za miesiac bede miec wiecej roboty to skupie sie na pracy i nie bede miala czasu rozmyslac.w dodatku w koncu zaczne zarabiac wiecej kasy.
Bafinka jak tam samopoczucie?masz sie cieszyc ze Ci sie udalo, bo latwo nie bylo.tez przeszlas swoje.
Kwiatuszek moze Ci sie udalo w tym cyklu- cos mam dobre przeczucia co do Ciebie.ja na szyjkach sie nie znam. sama mam z tym problem.a jaka masz temp. i ktory dzien cyklu?

ISANA, ja od 2 miesiecy nie biore tych tabsow, ale osobiscie to chcialam poczekac ze starankami. A noz widelec sie uda w pierwszym miesiacu. Mialam jakies tam obawy i dlatego zaczelam brac ten kwas foliowy. Juz 2 miesiac. A spoznianiem @ sie nie przejmuj. Ja po odstwieniu tabsow mialam od razu, potem po dokladnie 28 dniach, a w tym miesiacu 5 dni spoznienia. Wiec sama widzisz, ze to roznie moze byc. Ja osobiscie mam 3 dc. Do zblizen bedzie dochodzic maxymalnie do 11-12 dc, gdyz bedziemy probowac "ustrzelic" dziewczynke :-) Zobaczymy co z tego wyjdzie. A czy Ty zamierzasz czekac ze starankami czy chcesz juz od pierwszego miesiaca probowac?
BAFINKA, najsmieszniejsze jest to, ze my wlasnie na sportowe coupe wymienilismy nasze autko:-D Wczesniej mielismy wieksze, ale moj m. juz planuje kolejna wymiane za 1,5-2 lata. Jakos to bedzie. Nic sie nie martw, bo teraz bobo jest najwazniejsze.

Lazurowe- dzięki za odp.:-) ja właśnie myślałam, że odczekam 2 cykle (nie więcej), ale nie po to, żeby mi się organizm "oczyścił" po hormonach, ale, żeby zobaczyć czy cykl mi się po odstawieniu unormuje (szczerze mówiąc liczyłam na to), a tu jak na razie pod górkę...:wściekła/y: i dlatego się martwię, bo dopóki nie dostanę normalnej @ to chyba nie ma co nawet zaczynać staranek, prawda?:-( Bo w każdej chwili mogę dostać, poza tym planowałam tak luty/marzec zacząć się starać, więc zostaje mi teraz tylko czekanie na @... A z tego co dziewczyny mówią, różnie bywa, niektóre dostają jak ty po 28 dniach, a niektóre to nawet po ponad 40! Więc jak widzisz, dla mnie to nie jest pocieszające...:no: Bo gdybym stwierdziła, że ok- próbujemy od razu po odstawieniu tabsów- to bymraczej się teraz cieszyła, że @ nie przyszła, bo mogłabym mieć nadzieję na fasolkę- a tak to się wstrzymaliśmy ze starankami, więc z dzidzi nici- i co ja mam robić?
1. Czekać na @ nawet bardzo długo? 2. Pójść do gina jak najszybciej, żeby coś z tym zrobił, jakąś lutkę na wywołanie...itp.? czy 3. Zignorowaćfakt, że @ nie pojawiła się po tych 30 paru dniach od odstawienia i zacząć staranka? (wtedy by byly przyspieszone, bo jak pisałam chciałam trochę zaczekać, porobić badania...itp.
Będę bardzo wam wdzięczna za wszelkie odp., sugestie jak byście zrobiły na moim miejscu?
Pozdrawiam!

ISANA, ja bym zrobila ponownie to co teraz robie. Kwas foliowy i minimum 2 miesiace czekania na @. Niewazne kiedy przyjdzie, ale ja bym czekala. A przeciez tez nie mam pewnosci, ze nam sie uda za pierwszym razem. Ja to bardziej na oczyszczenie organizmu czekalam te 2 miesiace. Teraz stwierdzilam, ze wystarczy i juz zaczynamy dzialac. Ciekawe tylko kiedy osiagniemy wymarzony cel... Jednak decyzja nalezy do Was.

reklama
Do góry