• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Laski! Zwłaszcza Mamuśki, które już mają większe dzieci. Powiedzcie mi, kiedy Maluchowi zmienia się łóżeczko z niemowlęcego na takie juniorskie?
Jak drugi Pulpet się urodzi, Antek będzie miał 21 miesięcy. To nie za wcześnie? Tzn wiem, że musiałabym to zrobić trochę wcześniej, by później nie miał nagle tylu zmian po urodzeniu rodzeństwa.
Pytam, bo zastanawiam się czy jest sens kupowania drugiego łóżeczka. Teraz Młody śpi w takim, które już Wam pokazywałam.
Pino 2w1 Łóżeczko-Tapczanik Białe 70/140 +Barierki (4382589524) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
I zastanawiam się czy czasem młodsze dziecko nie pójdzie do niego spać, a Antkowi kupiłabym tańszą wersję:
Starszaczek Tapczanik Biały 70/140 (4400578910) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
lub nawet jeszcze większe łóżko (chociaż to nie wiem czy ma sens):
Starszaczek Tapczanik Biały 70/160 (4377587573) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jak myślicie?
Dobrze, że takie rzeczy jak materac czy kołdra mam już wybrane, więc tyle mniej zastanawiania się. ;) Antkowi pierwszą kołdrę kupiłam do d***. Po pół roku była do wyrzucenia, materac też bez szału. Dobrze, że zmienialiśmy wystrój pokoju i z łóżeczka 60x120 przeszliśmy na 70x140 to wszystko mogłam nowe kupić. ;)

reklama
Nieobecna- my mamy podobne lozeczko to starszaczek, bralam od razu standardowy rozmiar i potem po odczepieniu barierki mają te łóżka do dzisiaj. Moje dzieci jak kończyły dwa latka to już przyzwyczajalam do tych łóżek. Myślę, ze śmiało możesz próbować.

Ja swojemu zmieniłam szczebelkowe łóżeczko na normalne gdy miał 3 lata. Kupiłam łóżko z Ikei seria Mammut. Teraz jestem zadowolona bo jak potrzeba to ja też na nim się mieszczę :)))

Nieobecna, myślę że na jesieni możesz powoli nowe łóżeczko wprowadzać, tymbardziej, że ma ono ogranicznik. Nasz młody właśnie około 2 lat zaczął spać na normalnym łóżku (na moim tapczanie jeszcze z czasów panieńskich), a koleżanki córa jak tylko zaczęła chodzić, przeniosła się na tapczan :tak:(czyli po skończonym roku)

Boję się nawet nie tego, że spadnie z łóżka ale, że zacznie chodzić w nocy po mieszkaniu i sobie krzywdę zrobi... By dojść z Jego pokoju do naszej sypialni, musi przejść przez przedpokój, kuchnię i salon. Co prawda w kuchni, specjalnie przy podłodze daliśmy ledy, by Młody gdy zacznie wychodzić od siebie w nocy miał oświetloną podłogę ale i tak strach jest.

Czyli wychodzi na to, że między 1 a 3 rokiem spokojnie można zmieć, chyba zależy od dziecka. I chyba właśnie zrobię tak jak mówi Żelka - na jesień zacznę go przyzwyczajać. Może na początek po prostu wyjmę mu 3 szczebelki i zobaczymy jak się będzie zachowywał.

Żelka - fajne to łóżko, ale niestety ogromne, ma 90x200cm. Młodzież będzie miała wspólny, mały pokój (12m2) w którym będą się musieli jakoś pomieścić.

Nieobecna ola miała niecałe 1,5 roku jsk zmieniliśmy bo ona z łóżeczka bobasowego wychodziła głową w dół!!! I ani razu z tego dużego nie wypadła mimo że materac z małego łóżeczka jej położyłam e razie w ale dala rade laska :) my mamy łóżeczko z Ikea które rozciąga się do 2m :) wiec rośnie z dzieckiem, jest super!

Też się bałam ze ola będzie latać po domu, ale nie zaczęła w tym łóżku dopiero zaczęła spać ładnie bo w szczebrlkowym zawsze się jakoś poprzekrecala nogi na szczebelkami buzia w szczebelkach i ryk i niewygodnie a jak ja przenieśliśmy to luksus i haj lajf :)

My takie mamy MINNEN Rama łóżka, reg. dług./podst.szczeb, biały - 80x200 cm - IKEA

Koleżanka dla syna ma czarne o tez zadowolona

Ostatnia edycja:
reklama
Apropo zakupów i zabawek :D:D:D Mój syn wyciągną sobie sorter fisher szajsa "Garnuszek na klocuszek" i wiąże się z tym anegdota pewna. onieważ jak nosiłam się z zamiarem kupna tegoż garnuszka na klocuszka, mąż mój był w szoku i zadał dość ciekawe pytanie. "A młody to jeszcze nie jest za mały na NOCNIK?"
:-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry