reklama

Zakupowe szaleństwo

U nas ostatnio przepalila sie w aucie zarowka... i wymiana w serwisie jedyne 150 euro :/ w polsce ok 300zl... wiec Adam zabral sie za to sam...i efekt taki ze wkurzony jak chopin wrocil bo zarowke wymienil ale zaczela sie swiecic kontrolka od silnika...na szczescie zagladnal z kumplem i naprawili... W naszym aucie jak juz cos walnie to za glowe mozna sie lapac ile spiewaja sobie za naprawy,wymiany ,servis....

reklama
ty pati ja w szoku jetsem jaka ty jestes opykana w samochodach... ja pamietam rozne akcje z jeszcze kawalerskim autem freda: wolkswagen polo. za cholere nie moglam zapamietac nazwy! zawsze sie wymykalam "twoj samochod " czy jakos tak, a po czasie fred juz mowil z usmiechem " no ale jaki samochod? do jakiego garazu do naparwy pojade" i smiech !
no i kiedys robilimsy zakupy do mieszkania w ikei i fred poszedl pierwszy zaladowac, a ja poszlam do autoamtu po picie... no i stalo sie... chodzilam przez pol godziny i szukalam srebrnego auta... facet chce pomoc, pyta jakie a tu zzzoooonkkk... no nie wiem jakie: ale najlepsza akcja to byla jak w ciazy mama mi sie pyta czy jest miejsce dla dziecka... a ja oczy.... mama sie pyta czy 2 czy czterodzwipowy, no czy do cholery sa siedzenia z tylu...a ja nie wiedzialam! bo przeciez jezdze z przodu, obok freda! mama dostawal juz cholery... a ja no ze chyba sa siedzenia...
nie wiem czemu mam jakas taka blokade na auta... w ogole temat dla mnie moglby nie istniec, nie koduje prostych rzeczy... jedyne co...to pierwszy raz sie wczytalam w opis i skupilam na wygladzie auta jak kupowialismy po urodzeniu malego, wieksze i tylko zeby bezpieczne bylo. jedyny czynnik, marka mi wisiala, fered pojechal wybrac sam.. w srodku ok, ale pozniej i tak sie okazalo ze bagaznik z amaly i teraz wkurw... no ale co tam! jednoczensie to byl prezent dla malego od prababci, zeby jezdzil bezpiecznie i przyjezdzal ja odwoedzac :) to w zeby nie bede zagladac ;)

Bo ja lubie samochody i moglabym pracowac w jakims salonie,autohandlu tylko tu mnie jeszcze blokuje jezyk wiec w miejsca publiczne sie nie nadaje z moja mowa :-D a na samochodach to faktycznie sie znam...no moze nie tak dosadnie..ale duzo ludzi zaskakuje moja wiedza :-D nie raz jak ktos sie mnie pytal czy nasz samochod ma to albo to albo ile pali na stowe itp...to ja zawsze znalam odpowiedzi :-D a niektorzy takie --->:szok: oczy robili :P

no ja sie nie dziwie ze oczy robili hee! a ty z kolei sie nie dziw ze noemi sie bawi garazami i innymi :) a patrze swoja droga ze zostalo 70 dni do urodzin... e e chyba juz mniej? ktorego czerwca? masz juz pomysl na prezent? kurde ja uwielbiam urodzinowe prezenty!!!! zwlaszcza te co mozna pozniej zostawic na pamiatke. a swija droga chcialam we wakacjer nadrobic wklejanie zdjec do albumow, pmaietnik, pamiatki itp... a jak dzis na spotkaniu przeloze obrone na wrzesien to bedzie doopa... a nie przyjemnosci pamiatkowo domowe... tylko skrobanie pracy...

dziewczyny: organizujecie cos na dzien dziecka? czy tylko prezent? moj jeszcze maly na jakies wielkie obchody parki zabaw itp, ale mam juz w kaciku schowany dla niego "moj pierwszy garaz" :)

Nie wiem jeszcze co dostanie...mam leb jak sklep od tego wszystkiego bo na wesele jedziem 29-go wiec troche mi to w droge weszlo...no i rodzina taka rozpizgana po swiecie...jedni w polsce,drudzy 200km.od nas...i kazdy przyjezdza w kratke a mnie ch** jasny strzela jak 10 tortow musze kupowac i kazdego 10 razy obslugiwac...tu chce zrobic male urodziny dla znajomych a nie mam tu ich za wiele i w dodatku ciezko tez ich do kupy w jeden termin zebrac....Mloda obchodzi urodziny w dzien dziecka :-) wiec napewno bede robila ciasto jakis odlotowe do przedszkola i male upominki dla dzieci bo tu jakas taka moda ze idziesz na urodziny i dostajesz jako gosc tez cos :-)To takie drobiazgi np.teraz dostala w przedszkolu jak kolega mial urodziny slodycze ,banki mydlane i taki reczniczek maly :-)

Syla musialas to wklejac? toc mi zaraz jezor ucieknie do dupy...ten tort z truskawkami caly bym zjadla -mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:-) i nawet Cezary kupowal u ciotki :D no no

Wiesz co juz dawno nie jadlam takiego dobrego torta...czasami jak przechodze kolo cukierni i widze takie kawaly z truskawkami,smietankowym kremem to zamiast glupia kupic to ja przechodze i dalej marze :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry