reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
U mnie w szpitalu był bebilon ha i moja dwa miesiace jechała na bebilonie ha a potem przeszłam na zwykłe.

Napewno w carrefurze na bemowie w kazdy wtorek 10 % dla emerytów na wszystko. Moja mama sie smieje ze lataja same berety z wózkami ciezszymi 5 razy niz one same ;-)
dobre :-D
a z tym, że w szpitalu był bebilon ha to chwała Inflanckiej za to, u nas był zwykły hipp, a ja niestety dopiero potem przeczytałam, że dzieci u których jest ryzyko alergii powinny pić od początku mleko ha, może gdyby nie lekkomyślność szpitala to moje dziecko uniknęłoby alergii :-( no nic, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem;-)

reklama
dobre :-D
a z tym, że w szpitalu był bebilon ha to chwała Inflanckiej za to, u nas był zwykły hipp, a ja niestety dopiero potem przeczytałam, że dzieci u których jest ryzyko alergii powinny pić od początku mleko ha, może gdyby nie lekkomyślność szpitala to moje dziecko uniknęłoby alergii :-( no nic, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem;-)
Słyszałam ze dziecko od samego poczatku powinno byc na ha i potem jak jest ok przechodzi sie na zwykłe. A ha nie poto ze dziecko moze ma alergie tylko po to aby jej uniknac. A szpitalu bebilon byl w słoiczkach 90 ml takich gotowych do podania. Zawsze szłam i lała ale pod koniec dawały mi juz kilka słiczków na cały dzien bo jadła 90 ml na raz

no właśnie dokładnie tak jak piszesz, gdybym wiedziała o tym wcześniej to bym własne przyniosła do szpitala... no, ale trudno... u nas też było w takich słoiczkach, ale nie dawały na zapas. ale to dużo Twoja malutka jadła ;-)

Pisałam wam na głównym wątku, że testuje pieluch Dada.No to juz po teście bo stwierdziliśmy dopiero po czwartej (chyba?) pieluszce,że są za małe:-D:-D Dobrze,że kosztowały tylko 26 zł to nie bedzie szkoda,jak nie odsprzedam żadnej z moich dwóch koleżanek,ktore rodziły później.Nawet nie są złe te Dady,chociaż przeszły tylko test siusiania,do kupki już nie doszliśmy ;-)Dziś kupiliśmy Pampersy na test,już te większe 3 - na 4-9 kg,jedne sleep and play a drugie opakowanie active,no i zobaczymy.Na razie wielkiej różnicy między tymi dwoma rodzajami pampersów nie widzę,zobaczymy jak jedne i drugie radzą sobie z "grubszym kalibrem",ale na to trzeba poczekać do rana;-)o tej pory używałam pampersów i na początku poszło jedno opakowanie belli(bardzo sztywne,trzeba bylo je miąć w rękach przed założeniem) A wy których pampersów używacie?

Ostatnia edycja:
ja active baby, innych firmy pampers nie testowałam, a właśnie zauważyłam na stronce pampers, że 4. są od 7 do 18, to w sumie wagowo mogłabym jak najbardziej przejść na nie, tylko ta rozpiętość taka duża. a co oznacza rozmiar 4+?

my uzywamy Dady i są fajne, godne polecenia, czasem cos przeleci ale tylko jak jest naprawde rzadka kupa, siuśków też dużo pomieszczą :), dlugo uzywalam tych mini ale teraz kupie midi już. cena tez rewelacyjna
musze jeszcze zużyć huggisy bo kupilam jumbo pack, też moge polecić, najbardziej ze wzgledu na tę "gumkę" z tyłu.
Pampersów używalam tylko "próbek", są bardzo cienkie, jednak też dużo pomieszczą, szkoda że drogie :/

My chyba też będziemy musieli się przerzucić na 3 bo dzisiaj zauważyłam odciśnięte ślady na nóziach Bartusia. Kurcze a tu jeszcze cała paczka Huggies i Dada no i napoczęta Huggies. Eh.
Narzekałam na Huggiesy ale jakoś już tak często nie przeciekają a ta gumka na plecach faktycznie jest super. W Pampersach nie było czegoś takiego i często kupka na plecach lądowała.

reklama
My używałyśmy huggies ale się kupiłam trójki i wydają mi się jakieś "plastikowe" i mała zaczęła mieć odparzenia. Teraz zmieniłyśmy na babydream z rossmana i rewelka, mięciutkie, chłonne i zero odparzeń :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry