reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Sugar tez kupiłam Angel Care ale ja mam poza tym zajawke - a co jak ona za późno się włączy? a co jak sie wcale nie włączy bo w końcu to tylko urzadzenie? a co jak juz za długo będzie bez oddechu? Juz widze wszystkie możliwe skutki niedotlenienia itp. Oczywiście przerobiłam juz wszystkie statystyki, polskie, europejskie i amerykańskie, wiem juz że najwięcej przypadków SIDS jest miedzy 2 a 4 miesiącem więc zrobiłam lekkie UFF ale i tak mania przesladowcza każe mi usuwać z łóżeczka wszelkie niepotrzebne kocyki, wszystkie misie i inne pierdy jak mały w nim śpi, i dlatego jestem taką fanką śpiworków bo dla mnie kocyk też jest potencjalnym narzędziem zbrodni.

Natolin oczywscie te 3 co mam (1 mały i 2 duże) są z lumpków :) Teraz chyba jednak kupie w Ikei chyba ze jutro w Realu dopadne bo nie wytrzymam nerwowo zostawając go w nocy pod kocykiem...

reklama
Sugar tez kupiłam Angel Care ale ja mam poza tym zajawke - a co jak ona za późno się włączy? a co jak sie wcale nie włączy bo w końcu to tylko urzadzenie? a co jak juz za długo będzie bez oddechu? Juz widze wszystkie możliwe skutki niedotlenienia itp. Oczywiście przerobiłam juz wszystkie statystyki, polskie, europejskie i amerykańskie, wiem juz że najwięcej przypadków SIDS jest miedzy 2 a 4 miesiącem więc zrobiłam lekkie UFF ale i tak mania przesladowcza każe mi usuwać z łóżeczka wszelkie niepotrzebne kocyki, wszystkie misie i inne pierdy jak mały w nim śpi, i dlatego jestem taką fanką śpiworków bo dla mnie kocyk też jest potencjalnym narzędziem zbrodni.
Kurcze, teraz to lubię Cię jeszcze bardziej, a już myślałam, że tylko ja mam tak nasrane pod deklem ;-)
Ale z zajawką na psujnośc lub zawodnośc AC to nawet mnie przebiłaś :-D
Ja kocyków też nie uznaję, ale w AC wierzę. Nam się tyle razy włączał, że wiem, że na pewno działa. Inaczej bym się wykończyła. Dośc, że własnego dziecka do łóżka nie biorę, bo mam schizę, że coś się stanie.
Ja AC nawet do szpitala wzięłam ;-)

Sugar, Lolisza a Wasze dzieciaczki śpią w osobnym pokoju? W ogóle pytanie do wszystkich, kiedy macie zamiar przenieść maluchy do swoich pokojów?

moja ma swoj pokoik i spi w nim w dzien, w nocy si w naszej sypialni-ale w swojej kolysce.
Plan byl taki, ze po skonczonym 3 m-cu delegujemy mala do siebie, ale chyba bym musiala na podlodze pod jej lozeczkiem spac:)
Mysle, ze jak juz w 100% bedzie ladnie nocki przesypiac, to wtedy przeniesiemy ja na noc do jej pokoiku. No i pomoze namelektryczna niania:))

Ja to dopiero jak skończymy karmienie...ale np. u mojego brata pokoik dla córeczki gotowy,myśleli,że jak skończą z cycem,to juz będzie ok.,ale wciąż łóżeczko w ich sypialni,bo mała ma AZS i budzi sie w nocy z płaczem,bo ją swędzi...:(.Zasypia sama w łóżeczku bez problemu,no,ale ten płacz i budzenie sie w nocy to koszmar...najgorzej,że nie można pomóc...:(((

Mój teoretycznie też śpi u siebie w pokoju ale z nami-on w łóżeczku,my na materacu który w dzień służy mu jako miejsce zabaw i mimo wcześniejszych postanowień że będzie spał sam w pokoiku to będę musiała z tym poczekać aż zacznie przesypiać noce,więc wydaje mi się że nie nastąpi to wcześniej niż po 1-szych urodzinkach:-)

Sugar, Lolisza a Wasze dzieciaczki śpią w osobnym pokoju? W ogóle pytanie do wszystkich, kiedy macie zamiar przenieść maluchy do swoich pokojów?

A ja chyba jestem najgorszym typem matki, bo:
1. Przed porodem byłam najmądrzejszą doradczynią na świecie ad. usamodzielniania dzieci i mądrego chowania.
2. Na dzień dzisiejszy:
a) nie wyobrażam sobie powrotu do pracy,
b) nie wyobrażam sobie oddelegowania Go do innego pokoju,
c) nie wyobrażam sobie, że za jakiś czas zechce się wyprowadzic od mamusi...

reklama
Uwaga wszystkie mamy dziewczynek- nie dawajcie ich Artkowi, bo Sugar bedzie TEŚCIOWĄ !!!A jak takiego synusia mamusi chowa,to,ojojoj:))))

Do góry