Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Raczej nie bardzo. Wartości podawane przez producentów są orientacyjne. Najmniejsze foteliki 0-9kg niektórym dzieciom starczają do roku a innym już dużo wcześniej trzeba je wymieniać na większy, bo wystają im główki. Podobnie jest z kolejnymi fotelikami. Przy starszych dzieciach dochodzą jeszcze kwestie ich chęci (Skoro wszystkie koleżanki/koledzy jeżdżą na podkładkach, to ja też chcę, bo nie jestem już dzidziusiem). Nie chciało mi się przy każdym wyjeździe awanturować z córką, skoro mogłam ją posadzić na podkładce i mieć święty spokój
Moim zdaniem podkładki są równie bezpieczne jak foteliki, jeżeli dziecko jest odpowiednio duże. Skoro nam wystarczają pasy, dużemu dziecku też wystarczą, pod warunkiem, że podkładka zapewni właściwe ich zapięcie.
Chodziło mi tylko o to, że nie ma co się nastawiać, że fotelik wystarczy nam do 12 r.ż., bo tak napisał producent. Po prostu większość dzieci dużo wcześniej przestaje jeździć w foteliku a nie wierzę by wszyscy rodzice mieli w nosie bezpieczeństwo swoich pociech