reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

My mamy zamiar kupić identyczny rowerek jak wstawiła laskota :tak: tylko z podpórkami na nóżki. Jak dla mnie ten rowerek jest super, Patryk już takim jeździł i był ryk jak musieliśmy oddać właścicielom ;-) Zresztą my koło żadnego rowerka czy hulajnogi nie możemy przejść obojętnie :no::rofl2:
Rozumiem zastrzeżenia marg i aniawy i pewnie za jakiś czas sama będę miała kilka zażaleń, nie da się tego uniknąć, ale i tak mi się wydaje że ten model rowerka jest naprawde niezly w porównaniu do innych.

reklama
Ja tak na szybko - nie będę się upierać, że to najlepszy model na świecie - wypowiem się kiedy już przyjdzie, ale co do uwag które wystąpiły:
-ten rowerek ma koła z tzw przestrzeniami powietrznymi, wieć przynajmniej w opiniii internautów ma być cichy - zobaczymy
-krzesełko można przysuwać do kierownicy, więc dziecko powinno swobodnie dosięgać pedałów (poprzedni model był z podstwakami, skoro ten ich nie ma, liczę że to rozwiązanie po prostu będzie praktyczniejsze, chociaz pierwotnie brałam pod uwagę tylko ten "starszy" model)
-pedały się blokuje, tj mogą się kręcić niezależnie od tego czy dziecko stoi czy jest pchane

Też jestem zdania, że to rowerek na sezon, ale w porównaniu do wszystkich innych zabawek koszt jest niewielki, a zawsze to lepiej na dworzu więcej czasu spędzać (na rowerek biegowy i 4 kołowy to jest jednak wciąż zbyt wcześnie). Poza tym moja siostra właśnie została mamą, my też nie planujemy na jednym poprzestać ;) słowem - nie zmarnuje się;-)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie, czy któraś z Was malowała łóżeczko (odnawiała).
Chodzi mi o farbę, jaką można użyć do malowania, bezpieczną, nietoksyczną???
Z góry dziękuję za wszelkie info.

Ostatnia edycja:
lasotka ja może to bardziej przeżywam bo my 400 zl daliśmy za swoj :(
nie mówie, że jest to zły zakup, Patryk go bardzo lubi, ale nie wiem czy bym drugi raz go kupila

Kania z tego co wiem, to są specjalne farby, musisz się popytać w jakimś sklepie, bo moja koleżanka malowała na inny kolor, dokładnie różowy i farbą do mebli jakąś nie toksyczną. Ale nie wiem co to za farba.

lasotka, mam podobne podejście :tak: tylko zastanawia mnie ten brak podpórek pod nózki, jakoś mam opory kupienia rowerka bez nich :eek::sorry2:

kania, niestety nie pomoge :no:

marg, 400 zł :szok: to nie dziwie się że "przeżywasz" ;-)

kania , ja przed urodzeniem Amelki odświeżałam kołyskę- biała emulsją akrylową do drewna.Niestety, teraz już ani marki ani innych detali ci nie podam.W kazdym razie generalnie szukaj w tym kierunku:tak:.
Natomiast co do rowerków, to my teraz mamy "biegowy" trójkołowy- ale on jest taki "akurat" i raczej na spacery się nie nadaje, bo nie ma tej wajchy do prowadzenia.Więc Amelka jeździ nim po pokoju albo na podwórku , w takim ogrodzonym miejscu. Do tyłu:eek:- jeszcze nie skumała, jak to zrobić, by do przodu jechac :-D. Postaram się jutro jej zrobić fotke na nim i wstawić, to zobaczycie, o co kaman:tak:. U brata jest trójkołowy dla niej , spadkowy, niestety, z wszystkimi mankamentami wymienionymi przez Dziewczyny,więc nawet nie wiem, czy jest sens go brać....:confused:

Ostatnia edycja:
odnosnie rowerkow, to znajoma , ktora jest lekarzem dzieciecym w spec. rehabilitacji kategorycznie zakazala kupowania nam rowerka, ktorego pedaly sa na przednim kole. Maja byc na srodku, jak w normalnym rowerze. Wywodu jej na ten temat nie przytocze, bo niewiele potrafie powtorzyc, chodzi o pozycje bioder i miednicy itp.
Niestety takie rowerki sa w mniejszosci i trudno je dostac.

reklama
Poszukałam też info o rowerkach i nie znalazłam nic konkretnego o tych z pedałami na przednim kole oprócz tego co napisała Moriam. Ale znalazłam coś takiego co może ułatwić wybór.
1, 2

Do góry