reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

reklama
wózek x lander x move 2w1 chyba, bo mamy fotelik dostać. Przychylamy sie do koloru beige. Jest dość neutralny, poza tym nie ma jakiegoś szału w wyborze kolorów, więcej typowych dla chłopców;)

wytłumaczcie jeszcze ciemniaczkowi( czyt. mnie;)) do czego te pieluchy mają mi służyć?? do czego tetrowe i do czego flanelowe?

Sweetka - moim zdaniem min 20 terrowych pieluch. Flanelowe starcza 3 na upartego.
Tetrowe uzywasz praktycznie do wszystkiego, chocby podkladasz sobie na ramie biorac dziecko do odbicia zeby cie za przeproszeniem nie ohaftowalo;) podkladalam na przrwijak zeby nie na golym, zapewniam cie ze dziennie bedziesz brudzic kilka takich pieluch. Ja kupuje 20 zeby nie prac co 2 dzien. Poza tym kladlam do lozeczka. Corka sie tulila do pieluszki i bodajze do 4-5lat zasypiala z pielucha tetrowa. Nie z plyszakiem tylko w raczce mials rozek pieluchy i mietosila paluszkami i zasypiala:)
Flsnelowe to taki kolorowe w obrazki bardziej na wyjscie czy do wozka ale moja cora ich nie lubila, zwykle niale tetrowki to bylo cos:D

Mojemu mezowi kolor beige sie b podobal i chcial ten ale balam sie ze taki jasny i ostatecznie wzielismy inny ale kolorek ladny

ja dostałam od tesciowej takie kolorowe te tetrowe, ale mogą byc białe? i te co dostałam od tesciowej sa jakieś takie cienkie i mało przyjemne w dotyku, nierówne jakby tkane. Ja nie wychodze z domu wiec nie moge pochodzic i poogladac jak wygladaja zwykle pieluchy. Bede pewnie zamawiała przez allegro, mam na cos zwócic uwage albo możecie dziewczyny polecic jakiegoś sprzedawce?

kitki - wysłałam Ci wiadomość prywatną, piszę tu bo mam wrażenie,że nie dochodzą

Fenika uwielbiam kopertowe zapięcie na początek ..mam kaftaniki kopertowe z nakładkami na piąstki ...wygodne do spania dla maluszka i przewijania w nocy :)

Sweetka - bo ja z komorki pisze zazwyczaj a tam nie wyswieylaja sie info ze jest wiadomosc. Dopiero jak na kompa wejde to widze. A wchodze srwdnio raz w tyg wiec jak cos to pisz. Sprawdze wieczorem jak mi maz kompa zwolni:)

Pieluchy tetrowe sa takie miekkie wlasnie roznej grubosci. Moga byc cienkie jakby tkane. Skoro masz kolorowe to moga byc. Ja biale kupuje bo mozna je wyprac w 90 stopniach a jak dzieciak zacznie jesc zupki i papki i pluc to niejedna pieluche wyrzucic bo zaplamiona i nie schodzi;)

Sweetka a jaki materac masz upatrzony? Dzisiaj właśnie pół dnia czytałam na temat materacykow i głowa mnie rozbolala od tych wiadomości.

Alexia - no ja w związku z tym, że łóżeczko dostaniemy, to kupimy lepszy materacyk tj, lateksowy, koszt koło 200-240 zł. Ale przyznam też, że miałam niezłą rozterke co zrobić. Mąż zdecydował w sumie.
o tych gryczanych sie tu naczytałam tyle, że zrezygnowałam ;)

reklama
Do góry