reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

Ja w Rossmanie kupiłam taki żel ginekologiczny właśnie dla kobiet w ciązy i po porodzie ( chyba soraya) , cały czas go używam i jestem bardzo zadowolona a do szpitala kupiłam taki preparat do higieny intymnej właśnie po porodzie z serii dax perfect mama. ( ten soraya jest za duży i ma dozownik co jest bardzo wygodne ale w domu , dax jest mniejszy). Ja też nie kupuje miniaturek bo są drogie w porównaniu do ilości preparatu.

reklama
Ja w Rossmanie kupiłam taki żel ginekologiczny właśnie dla kobiet w ciązy i po porodzie ( chyba soraya) , cały czas go używam i jestem bardzo zadowolona a do szpitala kupiłam taki preparat do higieny intymnej właśnie po porodzie z serii dax perfect mama. ( ten soraya jest za duży i ma dozownik co jest bardzo wygodne ale w domu , dax jest mniejszy). Ja też nie kupuje miniaturek bo są drogie w porównaniu do ilości preparatu.

a ja po tym żelu Soraya dostałam gigantycznych upławów...
a wogóle to nie mam zamiaru robić jakichś specjalnych zakupów do szpitala, spakuje to co będzie akurat na półce w łazience, w planach mam tylko tantum rosa ...

Ostatnia edycja:
ja w ogóle nie zamierzam robić zakupów jak Abeja. Mam kuferek, spakuję szampon odżywkę, żel pod prysznic i do higieny intymnej. do tego jakiś tonik, krem do twarzy i takie tam. wezmę też kosmetyczkę z jakimś tuszem do rzęs i tego typu materiałami pomocniczymi, by ukryć ewentualne ślady zmęczenia.

a tantum rosa kupiłam już dawno.

Też już zakupiłam 10 saszetek Tantum Rosa:-):-):-)
I zastanawiam się jeszcze nad korą dębu,u nas położne mówią,że to też bardzo pomaga w gojeniu krocza:confused::confused::confused::confused:
Szkoda,że nie wiedziałam o tym wszystkim 8 lat temu,jak rodziłam Córkę,to bym i wtedy sobie ulżyła w cierpieniu:tak::tak::tak::tak:

Asheara,ja zapłaciłam około 30 zł,za 10 sztuk,ale to można na sztuki kupić,przynajmniej u nas,nie trzeba całego opakowania od razu:tak::tak::tak:.Z tym,że to i tak się może przydać,bo to jest też skuteczne na różne stany zapalne i inne infekcje.

Ostatnia edycja:
Też już zakupiłam 10 saszetek Tantum Rosa:-):-):-)
I zastanawiam się jeszcze nad korą dębu,u nas położne mówią,że to też bardzo pomaga w gojeniu krocza:confused::confused::confused::confused:
Szkoda,że nie wiedziałam o tym wszystkim 8 lat temu,jak rodziłam Córkę,to bym i wtedy sobie ulżyła w cierpieniu:tak::tak::tak::tak:

Ja mam z kory dębu:-) i bardzo go sobie chwalę. Do szpitala mam Lactacyd Femina

A czy któraś z Was wie,co w takim układzie trzeba kupić przy cc? No bo chyba tantumrosy nie? Ja słyszałam o szarym mydle - i żeby ranę przemywać noi sól fizjologiczna do przemywania. Powiem Wam,że do tej soli b.się przekonałam jak miałam tę operację na mięśniaka- b. ładnie mi się po niej goiła rana i po contratubexie- tylko nie wiem czy teraz contratubex będę mogła używać. Zobaczymy co mi ginka powie.
Aha gdzieś tu czytałam,że na rozstępy świetnie robi maść NOSCAR - to taka maść na blizny,podobno b.ładnie rozjaśnia rozstępy ale nie należy do tanich. Słyszałyście o tym?

reklama
Do góry