reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

zgadza się do podkładów a podpaski raczej nadają się bela te grubsze a jak nie to liglina niewiem jak to sie pisze
Cedra] podpaski z siateczką można w domu sobie używać bo będa do krocza ta siateczka ci się przyklejać

a lignina się nie przyklei? tym bardziej... trudno... będę testować...

moja matka się śmieje, że mamy za dużo teorii i za dużo myślimy nad tym wszystkim:-D:-D:-D

reklama
Uporzadkujmy..Naczytalam sie i wyglada to tak: wklady poporodowe to takie wielkie podpaski jak ksiazka telefoniczna z ta roznica ze podobno nie przyklejaja sie do rany. Jesli chcecie je zastapic duzymi podpaskami to najlepiej z bawelniana powloka,zeby zapobiec przyklejaniu mozna je lekko posmarowac wazelina. Podklady poporodowe to takie,ktore podkladamy pod pupcie zeby nie poplamic przescieradla(tak jak pisze asienka);-)
Aha,liglina na bank sie przyklei:-(

Ostatnia edycja:
Na kaminskiego rodzilam, poród super,opieka fatalna. Ponieważ mały był naswietlany troszkę dłużej tam pobylam:( a z tymi podkladami tzn podpaskami poporodowymi( myli mi się z podkladami:) to pamietam ze pierwszy dzień wymienialam co kilka godzin. Potem przerzucilam się na bawelniane ze skrzydelkami bo krwawienie było mniejsze. Najgorsze były pierwsze dni.

a ja swoją torbę spakuję jak ją kupię, bo inne się nie nadają... Mój "kochany" popsuł każdą jedną...a to pasek pękł, a to zamek się zepsułdobrze, że wyjeżdża jutro do Wawy...zrobię z nimi porządek i wszystkie wywalę, a jemu w "nagrodę" rozkażę kupić dwie nowe-dla mnie i dla małej i niech próbuje ich dotykać i brać na swoje treningi, bo uduszę!!!!!!!!ależ mam dziś NASTRÓJ... pochowam noże w kuchni, bo jutro usłyszycie o ciężarnej wariatce w "faktach"
cięzarna wariatka-schowałaś noże? :-D:-D:rofl2::rofl2:

haha to żeście się dogadały:)
a ja gdzieś czytałam że nie powinny być podpaski z siateczką tylko bawełniane, więc z tego co rozumiem to własnie allweysy odpadają...
boże ja nie wiem jak ja dam radę nawet z podpaskami bo zawsze wolałam tampony a teraz mam nosić coś co rozmiarem przypomina pieluchę:-p
noo.. mam takie samo podejście..:confused2:

ja od 6 lat nie miałam na sobie podpaski.... zawsze tylko tampony i teraz na myśl o tych pampersach które kupiłam robi mi sie niedobrze- ale- w szpitalu dam rade jakos wytrzymam- tyle dobrze ze nie ma w tym szpitalu gdie bede rodic problemów z majtami- mozna miec jakie sie chce byle nie satynowe- stringi intp;-)

ja kupiłam te jednorazowe- jedną paczke poki co- zobacze jak to sie sprawuje- jak ok to mi M dokupi a jak nie to kupi mi coś innego;-)

i póki co tez kupilam z belli zwykłe grube podpaski bo jakoś nie mam zaufania do tych cienkich i jeśli bedzie ze mnie ciekło jak z kranu to wątpie żeby te ultra były wystarczajace- po domu bede chodzic w grubych- a jak bede wychodzic z domu to bede miała ultra długie:tak::tak::-) a potem jak juz mniej bedzie ze mnie ciekló to wtedy dopiero na cały czas na ultra sie przerzuce :tak:

wczoraj chciałam kupić w aptece Belli podpaski ale jak zobaczyczyłam ich wielkość i grubość :szok:to ja dziękuje ,chyba potrzebuje jeszcze troszke czasu żeby się nastawić na taka kare:wściekła/y:

Uporzadkujmy..Naczytalam sie i wyglada to tak: wklady poporodowe to takie wielkie podpaski jak ksiazka telefoniczna z ta roznica ze podobno nie przyklejaja sie do rany. Jesli chcecie je zastapic duzymi podpaskami to najlepiej z bawelniana powloka,zeby zapobiec przyklejaniu mozna je lekko posmarowac wazelina. Podklady poporodowe to takie,ktore podkladamy pod pupcie zeby nie poplamic przescieradla(tak jak pisze asienka);-)
Aha,liglina na bank sie przyklei:-(

to ja już nie wiem nic o tych podkładach, podpaskach i innych takich:sorry:

to te belli 34x9 cm to się kładzie na łóżko a nie jako podpaska?

jeżeli tak to trzeba jeszcze podpaski jakieś kupić?

reklama
Do góry