reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

reklama
Różnie to bywa,ja miałam ok 3 tyg z tym,ze pod koniec to juz raczej takie plamienia.I zmartwię cie zero tamponów!!;-)To wszystko musi oddychać,a niestety przy tamponach to raczej niemozliwe.Trzeba uwazać żeby jakas infekcja się tam nie przytrafiła.Też mnie to nie cieszy bo wole tampony ale cóż zrobić!:-(

Ile mniej więcej trwa to krwawienie po porodzie? Czy przez cały czas trzeba używać podpasek, czy można się po jakimś czasie przerzucić na tampony?
zgadzam się z kluską każda kobieta ma inaczej ja miałam przez tydzień po pięciu dniach sćiągają szwy a nieraz kobiety bardziej krwawią przy karmieniu w tych pierwszych dniach
ale tampony
wybij sobie zgłowy dopiero po 6tygoniach jak dostaniesz okres

ja dzis dokupiłam szare mydlo i te majtki chyba wszystko mam

dziewuszki jak kupujecie podpaski to nie te ze sztucznym wkladem jak np always z siateczka!!!ja uprzedzam bo wrazie co jak by mieli was nacinac(ja tak mialam) to te podpaski odparzaja niestey i dostalam infekcji:zawstydzona/
No to pięknie... nie sądziłam,że aż takie cyrki mogą być. Te belli jako poporodowe są grube,ale się b.sprawdzają,dlatego nie będę kombinować,a alwaysy stosuję normalnie i dla mnie są oki przy normalnych miesiączkach. Dobrze,że uprzedzasz, różnie bywa...

Ale z tego co ja wiem to nie wszystkie alweysy są z tą siateczka są te sensitive i one są bawełniane takie fajne delikatne więc też się chyba nadają na okres połogu:tak:

Ale z tego co ja wiem to nie wszystkie alweysy są z tą siateczka są te sensitive i one są bawełniane takie fajne delikatne więc też się chyba nadają na okres połogu:tak:
Guziczku - ja już nie pamiętam... podpasek nie widziałam hehe ile to już :-) od stycznia. :-D:-D:-D:-D:-D Ale bella nie są takie masakryczne, a przynajmniej chłoną a potem się będę martwić ;-)

Guziczku - ja już nie pamiętam... podpasek nie widziałam hehe ile to już :-) od stycznia. :-D:-D:-D:-D:-D Ale bella nie są takie masakryczne, a przynajmniej chłoną a potem się będę martwić ;-)

No ja też, bo zawsze tampniki, ale czasami zdarzało mi się właśnie ich używać bo inne alweysy mnie odparzały i strasznie kleiły się do tyłka:-p poza tym jak będziemy w domku to chyba i tak będzie nam wszystko jedno co tam mamy byle działało:tak::tak:

reklama
Dużo też zależy od tego z jaką intensywnością będzie się krwawić, pierwsze dni na pewno będą obfite i te mega duże podpaski z Belli są super (moja mama opowiadała o ligninie, którą musiały używać w szpitalu i to przeciekało i w ogóle było okropne bo się przyklejało i rozwarstwiało, więc nie narzekajmy że Bella są be ;-)

Ja plastikowych podpasek nie cierpię :no::no: alwaysy mnie tak odparzają że porażka...
Za to Bella blue u mnie najlepiej zdawała egzamin podczas miesiączki i nawet jak była dość obfita to nie zdarzyło mi się żeby ta podpaska przeciekła, no i jest cienka i przyjemna w dotyku.
Więc pewnie w domu przerzucę się na Bellę blue, której mam strasznie dużo, bo w styczniu, przy ostatniej miesiączce zapominałam brać ze sobą do pracy ze dwa razy podpasek na zmianę i za każdym razem kupowałam ekonomiczne opakowanie bo mi szkoda było kupować mniejsze w podobnej cenie :-D:-D

A dziewczyny, które rodziłyście - w czym wracałyście do domu? też z tą książką telefoniczną między nogami??? Czy miałyście coś innego?

edit: i co do tamponów, fajne są, ale w połogu absolutnie nie są już fajne - tam w środku będzie jedna wielka rana...

Do góry