reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

czesc wam dziewczyny, ja na forum pierwszy raz, zacheciły mni wasze wypowiedzi, bo mozna sie czegos przydatnego dowiedziec i swoja wiedza podzielic
ja mam termin porodu na 15 pazdziernik i trudno mi sie zabrac za pakowanie:zawstydzona/y: wiem ze jescze troche czasu zostalo ale wolałabym juz wstepnie sie spakować.
Co myslicie o biustonoszach do karmienia, zastanawia mnie rozmiar miseczek,wiadomo piersi sa juz duze, ale przy nawale pokarmu beda chyba jeszcze wieksze. moze biustonosz kupic po porodzie:confused:
w naszym szpitalu połozniczym trzeba miec kilka par majtek jednorazowych, gdzie je sie kupuje i jakiej firmy sa dobre:confused:

ja kupiłam z canpola-pewnie będą odparzały ale każa mie to mam najwyżej nie założe kupuje tez te majciochy bawełniane wielgachne- do teraz nosze tylko stringi a myśle ze po porodze chyba nie załoze stringów co do tych jednorazowych to w auchanie są te canpola

reklama
Jestem spakowana :-):-):-)
jeszcze tylko szlafrok się suszy, no i kosmetyki w ostatniej chwili będę pakować, bo ich używam przecież :-D:-D

Co do majtek, ja mam 5sztuk takich siatkowych, może je przeprać ewentualnie i szybko schną...
Mam też z Canpola albo BabyOno jednorazowe - można kupić w supermarkecie i jeszcze te fizelinowe - i te i te dostałam... W razie czego zostawię w szpitalu, to się przydadzą może jakiejś dziewczynie, która zapomni albo coś...

Największy problem mam z... ręcznikiem dla dzidziusia, brać czy nie? Ponoć wycierają tetrą, ale jesienią jest dość chłodno...
Jutro na SzR zapytam :-D:-D

No i kurcze, noszę soczewki i chciałabym w nich rodzić, ale okulistka uprzedziła mnie że mogą chcieć żebym je zdjęła :dry: i się zastanawiam wobec tego czy brać pudełko, płyn ze sobą, czy założyć po prostu jednodniowe przed wyjazdem do szpitala i potem ew. zdjąć i wyrzucić...
Ta druga opcja wydaje mi się bardziej sensowna i praktyczna....
Tylko czy jak mi wody odejdą albo będę miała skurcze, będę w stanie myśleć o soczewkach???:sorry2::sorry2:

No i co do staników, ja nie kupowałam, bo te bawełniane które kupiłam sobie 'na ciążę' są bez fiszbin (fiszbinów:confused:) i mogę je spokojnie zsunąć w bok z piersi bez żadnego dyskomfortu. Ewentualnie sobie jakiś cieplejszy kupię, jak zdążę :-D:-D

Bo położna na szkole rodzenia mówiła żeby nie przeziębić cycków, a jesienią o to łatwo i kazała nam zakładać o jedną warstwę więcej na górę niż nosimy zwykle...

A to ja jeszcze na minutkę.

Anula80 - witamy serdecznie wśród nas ;-) i zapraszamy!

Noo Amelkowa - czyli jednak udało Ci się dziś spakować, pięknie. Tym ręcznikiem to mnie zabiłaś... kurcze muszę sobie zacząć pisać wszystkie pytania do położnej,bo "fkońcó mószę" podjechać do mojego szpitala i o wszystko wypytać atu co dzień nowe pytanie się rodzi ;-)

Największy problem mam z... ręcznikiem dla dzidziusia, brać czy nie? Ponoć wycierają tetrą, ale jesienią jest dość chłodno...
No i co do staników, ja nie kupowałam, bo te bawełniane które kupiłam sobie 'na ciążę' są bez fiszbin (fiszbinów:confused:) i mogę je spokojnie zsunąć w bok z piersi bez żadnego dyskomfortu. Ewentualnie sobie jakiś cieplejszy kupię, jak zdążę :-D:-D

W moim szpitalu obowiązkowo trzeba mieć ręcznik dla maluszka. A staniki do karmienia też są wymagane. W ogóle w tym moim szpitalu dają tylko "koszulę" do porodu.

Ja gaciochy mam z Babyono, a co tam będę przepłacać za jakieś gatki "na raz".
Stanik do karmienia mam o rozmiar większy ale w zasadzie już mogę w nim chodzić bo "dorosłam do niego".
Ręcznika kąpielowego dla maludy nie biorę tylko kilka sztuk tetry, myślę że to rozwiązanie będzie ok.

ja majtki ide kupic jutro ale kupie najzwyklejsze bawelniane bo nie obsuwaja sie jak te siateczkowe a zawsze mozna je wyrzucic:p kurcze musze zaczac pakowac torbe do szpitala u mnei potrzeba dla dziecka do spzitala pampersy chusteczki nawilzajace ja wezme jeszcze ciuszki da mojej dzidzi takie uzywki jakies ktorych nei bedzie szkoda :)

W moim szpitalu obowiązkowo trzeba mieć ręcznik dla maluszka. A staniki do karmienia też są wymagane. W ogóle w tym moim szpitalu dają tylko "koszulę" do porodu.

No u nas na liście szpitalnej nie ma ręcznika dla dziecka, a staniki są, i ja mam, nie nazywają się 'staniki do karmienia' ale spokojnie mogą do tego służyć ;-)

Bo położna na szkole rodzenia mówiła żeby nie przeziębić cycków, a jesienią o to łatwo i kazała nam zakładać o jedną warstwę więcej na górę niż nosimy zwykle...

o... to ciekawe... pewnie ma racje skoro tak mówi..
tylko mam nadzieję, ze po porodzie nie będzie już mi tak wszędzie gorąco.. bo w jednej warstwie więcej zwyczajnie"spłynę"

No u nas na liście szpitalnej nie ma ręcznika dla dziecka, a staniki są, i ja mam, nie nazywają się 'staniki do karmienia' ale spokojnie mogą do tego służyć ;-)

mnie się wydaje, że podkreślają, że do karmienia, byśmy wiedziały, że taką czynność będziemy wykonywać;) i jak zwykły się do karmienia nadaje, to super i nie ma co sie przejmować.

reklama
czesc wam dziewczyny, ja na forum pierwszy raz,
w naszym szpitalu połozniczym trzeba miec kilka par majtek jednorazowych, gdzie je sie kupuje i jakiej firmy sa dobre:confused:

Witaj :-)

Majtki kupiłam z siateczki, ale tak jak niunia dokupi zwykłe bawełniane, bo posiadam tylko stringi :baffled:

Biustonosz do karmienia kupiłam jeden, rozmiar taki na teraz. Mój M. wie w jakim sklepie i dokupi mi jeszcze jeden (jak już będę wiedziała jaki rozmiar).

Do góry