reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Moja koleżanka, która ma małe mieszkanie i niezbyt duży samochód, kupiła używany wózek głęboki, do tego spacerówkę-parasolkę z możliwością wpięcia fotelika samochodowego i używany fotelik. Wydała na to wszystko mniej niż ja na wózek.
Teraz posprzedawała wszystko, z wyjątkiem parasolki i kupiła spacerówkę.
Przy kolejnym dziecku myślę, że zrobię podobnie ;-)

reklama
Dziękuję za opinię. Jestem w 80% zdecydowana na ten wózek.
Pierwszy jaki kupiłam nie był do końca przemyślany. Teraz chcę mieć stabilny, niezbyt duży wózek spacerowy. Zimę przejeździmy w gondoli a na wiosnę kupimy Scootera.
Jeszcze jedno pytanie:czy można powiesić na rączce torbę pielęgnacyjną (czy są specjalne napy na torbie).
Z drugiej strony napy zawsze można napić :-)

A to dobre pytanie, zupełnie zapomniałam. Torba jest super sama w sobie, ale niestety zjeżdża okropnie z rączki i to faktycznie mnie wiecznie wkurzało. :angry: Te napy to dobry pomysł.

Mam z Implasta torbę na wózek na napy , ale sprzedam ją razem z wózkiem.
Z Implastem są problemy z dodatkami: na parasol czekałam 3 miesiące, a na śpiwór 2 :-D, więc rzucę na allegro wszystko może dostanę dobrą cenę.
Emmaljunga będzie wózkiem na dłużej, zostawię go sobie dla następnego dziecko, więc też chciałabym mieć komplet

jejku.....czytam te wasze wypowiedzi i czuje sie taka zagubiona:baffled: ja dla mojego maleństwa nie mam jeszcze nic i nie wiem od czego zacząć. Nie wiem nawet jak wygląda spiworek, o ktorym piszecie. Musze wreszcie wybrac się na zakupy, ale co i w jakich ilosciach kupić?

kasikk spokojnie. Nie kupuj tylko zbyt dużo "na dzień dobry".
ja kompletowałam wyprawkę w 8 miesiącu ciąży. Trochę to było za późno, bo byłam już bardzo zmęczona i nie mogłam długo chodzić po sklepie. Grunt to nie daj sobie w sklepie wmówić, że coś jest ci niezbędne.

Ja tak samo jak wy drogie kuleżanki:-) po nowym roku kupię resztę, bo ubranka już mam teściowa kupiła mimo, że znała moje zdanie na szczęście trafiła, że dziewczynka z kolorami. A teraz zalegają u niej w szafie hihi, bo u mnie trwa remont i mi się nie spieszy.

Wydaje mi sie ze 6 msc ciazy to dobry moment aby zaczac kompletowac wyprawke, lub choc rozejrzec sie gdzie co jest i w jakich cenach :tak:

Na razie mam dla malenstwa śpiworek, skarpetki, kołderke i poszewke.... Za tydzien dostaniemy łóżeczko, wanienke, przewijak i kilka drobiazgow od szwagierki (uzywane po jej synu)... No a w grudniu na swieta pewnie dostaniemy kolejna porcje prezentow dla malenstwa, dlatego mysle ze wstrzymam sie z wyprawka na poczatek stycznia... Bedzie wiadomo czego nam jeszcze brakuje :rofl2:

w IKEI sa bardzo fajne rzeczy dla dziecka. Posciele, reczniki. Moj maz dzis jedzie po lozeczko. Kosztuje 99 zl. Nie oplaca sie zamawiac na allegro.

reklama
No akurat z ręcznikami się nie zgodzę, bo są brzydkie, drogie i mały wybór (podajże tylko żabka i coś tam) (chyba 35 zł), na allegro mają ładniejsze i tańsze. Ale Ikea i tak polecam, my tam przewijak nabyliśmy.

Do góry