reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Jej, ile prezentów :D ja się 10 kwietnia wybieram na warsztaty i koleżanka z innego miasta mówiła, że ją tam obładowali różnymi rzeczami :D
zrobiłam dzisiaj listę brakujących rzeczy :
-przewijak na łóżeczko,
-3 komplety pościeli (poszewki),
-kocyk z mikrofibry,
-"łańcuszek" do smoczka,
- 2 paczki pileuch w rozmiarze "newborn",
-laktator.
Nie najgorzej, spodziewałam się, że jakoś więcej rzeczy mi brakuje :) Potrzebuje jeszcze pojedyncze ubranka ale to już będę sobie w lumpeksie powoli dokupywać :)

reklama
Skodzia mnie w tej ciąży włosy rosną jakby chciały a nie mogły :p
Ja id października miałam odrost na jakieś dwa centymetry wiec parcia na to nie było ale zrobiłam żeby troszkę odświeżyć sobie po prostu kolorek :D

Ostatnia edycja:
P.S.
Moje dzisiejsze zakupki !!!!!
Nie mogłam się oprzeć :p

Sorki za post pod postem ale coś zdjęć nie mogłam wkleić wcześniej :eek:

Załączniki

• 1396550802151.jpg
    1396550802151.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 78
  • 1396550817411.jpg
    1396550817411.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 74
  • 1396550839676.jpg
    1396550839676.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 73
no malutko, malutko bo się wziełam za zakupy dobre 2 miesiące temu i powoli sobie to i owo kupowałam, dużo też dostałam także jestem już na finiszu zakupów ;D a jeśli chodzi o laktator to moja mama obiecała nam, że go kupi więc chyba jeszcze więcej zaoszczędze :D

Mi zostało kilka rzeczy do kupienia a to tyloo dlatego ze duzo mam po córce niektóre rzeczy niebyly nawet otwarte.
Włosy jedynie okres ciazy jest dlamnie cudowny bo na głowie gęściej rosna a nogi i reszta ciała bardzl skąpo co mnie bardzo cieszy.
I torbe do szpitala mam juz skapletowaną jedna połowa juz nawet spakowana w razie nieprzewidzianych sytuacji

Kairo Ty jestes fachowcem - tak sobie pomyslalam hipotetycznie gdybym zaczela rodzic miedzy 35 a 37 tygodniem to moge nie zgodzic sie na to zeby mnie sztucznie podtrzymywali na kroplowkach wyciszajacych skurcze do tego 38tyg? Czy nie mam w tym temacie nic do gadania? Czy blednie mysle ze takie sztuczne wstrzymywanie moze mi "rozleniwic" macice i pozniej moglabym miec trudnosci z naturalnym porodem, np. bylyby skurcze a nie bylo rozwarcia i i tak skonczyloby sie to cc? Wez mnie tu Bejbe naprowadz madrym mysleniem bo to takie moje gdybanie i jestem ciekawa??

Skodziu mozesz sie nie zgodzić to twoje prawo ale bedziesz miala duzo papierów do podpisania i będą bardzo głowę suszyc,ze wrazie powiklan itp nikt za to nie bierse odpowiedzialnosci. ale jesli dziecko w bad usg wyjdzie ze jest dojrzałe i zdolne do przeżycia to moga zaproponowac porod jesli twoje zdrowie na tym cierpi. teraz na sali mialam 35 tyg z cukrzyca ktora tak tylek im trula ze ja scieli.w szpitalach teraz podlaczaja magnez w niektorych jeszcze fenoterol.
Z tymbpodtrzymywaniem jest różnie jedne pozniej przenoszą nic nie rusza a inne np ja moga litrami kroplowek zatrzymywac lekow milion a mnie i tak nic nie powstrzyma.nigdy nie wiadomo jak organizm kobiety zareaguje.

reklama
Dziekuje Ci Kochana za odpowiedz, dobrze wiedziec na przyszlosc ;-)

W sumie sama lykam full magnezu plus luteine wiec sila rzeczy pewnie juz sobie macice sama zalatwilam.

Dziekuje Ci raz jeszcze :-*

Do góry