reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Ja tez bym chciala do końca listopada juz siebie obkupić i malutką.I pokupuję juz rzeczy na swięta które mogą postać-puszki ananas kukurydza,takie tam pierdoły,make,cukier.Bo przeraża mnie to stanie w tych mega kolejkach i żeby mi zostało jak najmniej.
Znaczy pewnie i tak maz zrobi zakupy bo ja z domu to się nie wypuszczę

reklama
ja pracowałam w sklepie jako kasjerka i zawsze wołałam na tej kasie ciężarne do przodu nawet jak stały z mega wózkiem wypakowanym i teraz też podchodzę do kasy przed ludźmi i mówię że to kasa pierwszeństwa dlatego skasuje się pierwsza. Nigdy nikt nie powiedział złego słowa, a nawet jeśli to nie musi stawać do takiej kolejki. Trzeba walczyć o swoje i się upominać bo nie liczmy na to że 10 osób w kolejce zorientuje się że trzeba ci ustąpić a jak postawisz przed faktem dokonanym to zawsze.

W autobusie też zdarzyło mi się poprosić o miejsce siedzące bo było mi słabo i nigdy nikt się nawet nie skrzywił a wręcz przeciwnie uśmiechali się życzliwie i nie było problemów.

Trzeba się odezwać , bo domyślić się nikt nie domyśli.

A jesli sklep nie ma w praktyce takiej kasy wystarczy podejśc do pań z nadzoru kasowego które zajmują się kasjerkami i poprosić o obsłużenie i zawsze znajdzie się wolna kasa albo jakas zostanie otwarta:)

widzę, ze na tym wątku bardzo dużo piszecie:-)
dziękuję za pozytywne komentarze mojej zaslonki zresztą nie pamiętam dokładnie która z Was komentowała, ale podczas czytania dziękowałam za posty :-)

Pisałyście o pieluchach, my kupimy dwie paczki 1 (2-5)kg jedna paka do szpitala druga do domciu i jak uczulenie się nie pokaże dokupi się więcej :-) zaczniemy chyba od DZIDZIUSIA bo położna na SR zachwalala Nam polskie pieluchy, pokazywała róznice wkładów w polskich pieluchach a pampersach, pampersy mają bardzo krótką wkładkę nieprzemakalną i dlatego częściej dzieci (chlopcy) wysikują poza pieluchę. Do rossmana mam 3 min zresztą nawet widac go było z okna jak wstawiłam fotę z firanką :) nie zamierzam niczego kupować za dużo zawsze do sklepu można wyjść:)

widzę, ze na tym wątku bardzo dużo piszecie:-)
dziękuję za pozytywne komentarze mojej zaslonki zresztą nie pamiętam dokładnie która z Was komentowała, ale podczas czytania dziękowałam za posty :-)

Pisałyście o pieluchach, my kupimy dwie paczki 1 (2-5)kg jedna paka do szpitala druga do domciu i jak uczulenie się nie pokaże dokupi się więcej :-) zaczniemy chyba od DZIDZIUSIA bo położna na SR zachwalala Nam polskie pieluchy, pokazywała róznice wkładów w polskich pieluchach a pampersach, pampersy mają bardzo krótką wkładkę nieprzemakalną i dlatego częściej dzieci (chlopcy) wysikują poza pieluchę. Do rossmana mam 3 min zresztą nawet widac go było z okna jak wstawiłam fotę z firanką :) nie zamierzam niczego kupować za dużo zawsze do sklepu można wyjść:)

Pewnie
A powiem Ci że pampersy są coraz mniej chwalone, mało kto ich używa - częściej chyba huggiesy ale to też z tej średniej półki cenowej
A tak to o DADA słyszałam dobre opinie

Ja niestety do rossmana mam jakieś pół godziny od domu ale podskoczyć zawsze można :-)
Za dużo nie ma co , bo potem nie ma co z tym zrobić,

ale pamiętaj tu założymy wątek HANDELEK - już któraś dziewczyna zaproponowała i się będziemy wymieniać nadmiarami .....:-D

Właśnie byłam dzisiaj w Tesco i tam jest kasa pierwszeństwa... Dałam sobie spokój bo mimo czynnych innych kas ludzie tam walą jak szaleni i taśma była aż czubato obładowana zakupami innych... Poszłam na monopol i babka obsłużyła mnie bez marudzenia :)

Jak ja wam zazdroszczę tych sklepów, TESCO , AUCHAN , LIDL,IKEA..

u nas NA WSI jest tylko KAUFLAND- drożyzna i 4 BIEDRONKI - mało towaru
A tak to Bielsko najbliżej, a my bez auta i du... blada

Dziewczyny wiem ze juz byl ten temat ale sie powtorze, bo juz nie pamietam gzdie o tym pisałyście...zastanawiam sie na kupnem rogala, zeby miec do karmienia bobasa i teraz nie wiem czy kupic ten mały czy ten dlugi?? jak Wy myslicie??

reklama
Do góry