reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

ja mam 2 butelki Aventu 120 ml (albo 125 ml nie pamiętam) z małymi smoczkami od 0-3 miesięcy. ( w razie "w"). Zakupiłam też 1 butelkę dr Browns 240 ml antykolkową też z najmniejszym smoczkiem, tą standardową z wąska szyjką (ale czym się różni wąska od szerokiej - tzn która lepsza to nie wiem).

reklama
mylse że na początku te mniejsze butelki beda bardziej przydatne ale mozesz zakupic tez i wieksza bo jak wiadomo malec szybko rosne i moze szybko potrzebowac wiecej zjesc, to samo ze smoczkami najlepiej zaczac od tych najmniejszych z wolnym przepływem ale mozesz tez kupic po jednej sztuce wiekszego
butelka antykolkowa ma zazwyczaj specjalny system odpowietrzania ze tak napisze, ktory sprawia ze dziecko nie łyka powietrza a czym sie roznia szerokie od waskich to nie wiem
ja sie narazie zoapatrzylam w 3 male buytelki, jedna taka specjalna do przechowywania pokarmu 150 ml, antykolkowa Canpola 150ml na mleczko i zwykła canpola 130 chyba, na herbatke czy glukoze i mam do tego dwa smoczki o wolnym przepływie i dwa o średnim, sklep z artykulami dla niemowląt mam blisko wiec jakby mała nie starczała to szybko sie wyskoczy po wieksza

Ja kupię 2 butelki aventu te po 125 ml (jedna na mleko ,druga na wodę,herbatkę)Te o wolnym przeplywie sa do mleka a te o szybkim przeplywie w avencie jak pamiętam na smoku jest z jednej str I,z drugiejII,i III i na tej trójce najszybszy przeplyw np.na kaszkę taką nie za gęstą.
a tak to kierowałam się tymi oznaczeniami 0+.3+6+ co do mcy. I wazne aby smoki byly do nich na wymianę latwo dostępne,jak mały dostał zębów to uwielbiał psuć te smoczki i musiałam często kupować nawet raz na tydzień.
Patrzylam na inne firmy ale dla mnie reszta to czarna magia...a tu juz kumam bardziej.
Wyszły jakieś nowe butelki aventu-nie przezroczyste tylko takie miodowe wiecie czym się róznią??bo ceną to na pewno:)

Pielucg.jpgzielone r. 2 żólte r.1

claudia 1 czyli od 2-5kg tak bede zakladala od samego poczatku, z tym ze ja mam pieluchy z kazdej firmy:) dostalam od kolezanki, czesc kupilam i sie wymienialysmy. ona po przetestowaniu wszystkich! kupuje teraz wlasnie te babydream bo maly nie jest przesiusiany itd. najgorsze podobno happy.

Klaudoos-Tak obstawiałam ze to raczej te:),na tygodniu muszę nabyć i jeszcze parę tetrowek i mała będzie przyszykowana do szpitala..
Jeszcze musze kupić nowy materac do łozeczka-nieplanowany wydatek,ale cóz.... patrzylam w necie to ok 90zł z przesylką...podlecę do dziecięcego moze tańsze są.
Chcę zamowić malej tą posciel :wzór 1-łaczka,nr:12-z pieskiem ecru i nr:10-feliks zółty-ale feliksa na razie brak-muszę zapytać się kiedy będzie aby od razu zamowić wszystko a nie na raty.
http://allegro.pl/2cz-posciel-135x100-na-suwaczki-nowe-wzory-promon-i1290886293.html

Ostatnia edycja:
reklama
claudia 1 czyli od 2-5kg tak bede zakladala od samego poczatku, z tym ze ja mam pieluchy z kazdej firmy:) dostalam od kolezanki, czesc kupilam i sie wymienialysmy. ona po przetestowaniu wszystkich! kupuje teraz wlasnie te babydream bo maly nie jest przesiusiany itd. najgorsze podobno happy.

No ja właśnie mam na razie z PAMPERSA ale nad tymi też myślałam...nie są takie drogie, a może by były dobre
Czyli koleżanka poleca te rossmanowskie? dla takiego maluszka też??

Do góry