reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

klaudoos ja myslę że sporo masz tych kocykow, powinny wystarczyc...ja planuje kupic dwa i w razie czego dokupie jak sie okarze ze mi nie wystarcza. Myslałam o dwóch polarowych....a moze faktycznie lepiej kupic jeden cienszy i jeden grubszy...

A maly kocyk to jakie wymiary ma??i tak samo duzy jakie ma wymiary??

a materac zamówiłam gryka-kokos-pianka.
2 kwadratowe dostalam one sa chyba 80x80 a drewex 135x100 i 70x100

reklama
MATERAC MAM KOKOS- PIANKA- GRYKA , RECZNIKI Z KAPTURKIEM MAM 2 DLA TOMKA.. I 2 TAKIE ZWYKŁE MIECIUTKIE DUZE... DLA kUBY KUPIE JEDEN Z KAPTURKIEM I JEDEN MIECIUTKI DUZY... PRZY NASZEJ 4 OSOBOWEJ RODZINCE.. A SZCZEGÓLNIE PRZY DZIECIACH TAK MAŁYCH PEWNE PRALKA BEDZIE MI CHODZIC.. CODZIENNIE JAK TERAZ CHODZI CO 2 CZASAMI CO 3 DZIEN :/

PRZY DZIECIACH TAK MAŁYCH PEWNE PRALKA BEDZIE MI CHODZIC.. CODZIENNIE JAK TERAZ CHODZI CO 2 CZASAMI CO 3 DZIEN :/
Jak miałam małe dzieci - a było ich troje, jeśli ktoś nie pamięta ;-) - i nie było jeszcze pampersów ani innych udogodnień, dobrze, że chociaż były już pralki :-) - musiałam włączać pralkę 2 razy dziennie - na noc i potem zaraz rano :-)
Samych pieluch tetrowych miałam 120 :-D
Nie narzekajcie, dziewczyny ;-) :-D

.. to nie było narzekanie.. chodziło mi raczej o to dlaczego dla Kuby mam zamiar kupic dla reczniki .. a Tomek miał 4 hehe :) ale masz racje... jak moja mama zacznie wspominac.. ze za jej czasów.. to kasa była.. tylko nic na półkach nie było.... i jakos sobie człowiek radził bo musiał.. to ja sie ciesze ze my mamy taki luksus.. :)

b_iala - ja o tym narzekaniu to tak z przymrużeniem oka, to nie był jakiś przytyk ;-)

A mnie moja mama już wtedy powtarzała, jaki mam luksus, że mam choćby pralkę :-)

Teraz chyba w ogóle nie mogę powiedzieć, że przybędzie mi mnóstwo dodatkowych zajęć - dziecko będzie jedno, pampersy, chusteczki, cuda-wianki... :-D

Wtedy zakładało się maleństwu dwie pieluchy jednocześnie - a jak przyszło do przewijania, to okazywało się z reguły, że do zmiany jest wszystko, całe ubranko łącznie z pościelą w łóżeczku... niektórzy stosowali ceratki do pieluch, ale moje dzieci były akurat na nie wrażliwe i nie mogłam ich zakładać... ech, fajnie sobie powspominać, ale dobrze, że świat poszedł do przodu w tym temacie ;-)

a ja recznokow nie dokupuje juz, mam po synku 3 mniejsze z kapturkiem, na poczatek i nawet nie wiem jakie to rozmiary. I to wystraczy. Zreszta co to za roznica jaki recznik, przeciez zwykle tez moga byc, tylko aby miekkie byly, bawelniane i fajnie jak sa kwadratowe ;)

b_iala - ja o tym narzekaniu to tak z przymrużeniem oka, to nie był jakiś przytyk ;-)

A mnie moja mama już wtedy powtarzała, jaki mam luksus, że mam choćby pralkę :-)

Teraz chyba w ogóle nie mogę powiedzieć, że przybędzie mi mnóstwo dodatkowych zajęć - dziecko będzie jedno, pampersy, chusteczki, cuda-wianki... :-D

Wtedy zakładało się maleństwu dwie pieluchy jednocześnie - a jak przyszło do przewijania, to okazywało się z reguły, że do zmiany jest wszystko, całe ubranko łącznie z pościelą w łóżeczku... niektórzy stosowali ceratki do pieluch, ale moje dzieci były akurat na nie wrażliwe i nie mogłam ich zakładać... ech, fajnie sobie powspominać, ale dobrze, że świat poszedł do przodu w tym temacie ;-)
giovanessa masz racje :) Naprawde teraz mamy luzik przy tych jednorazowych pieluchach :) moja mama tez zawsze mowi ze luksus teraz mamy, ze ona ciagle musiala te pieluchy prac, miala dwojke dzieci malych - jak moja siostra sie urodzila to ja mialam 13 miesiecy ;) i jeszcze zajmowala sie domem i gospodarswem /swinki , krowki ;)/ I ciagle mowi , ze te jednorazowe pieluchy bardzo by jej ulatwily zycie :)

Przepraszam za post pod postem... Ewcia jak mozesz, to polacz, nie chcialam balaganu narobic...

Ja już jestem zaopatrzona w pościel :-)

Będę mieć już wszystko , bo podostawałam od koleżanek - za darmo oczywiście
jeden komplet - poszewki i ochraniacz jest zupełnie nowy
więc z tym mam spokój :-)

Ręczniczek jeden mam obiecany, a jeden będzie trzeba dokupić

reklama
Do góry