reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
U mnie śpiworek dopiero w okresie późnej jesieni i zimy się przydał.Generalnie dziecko pod kocykiem spało.

Do tej pory woli spać pod kocem. A najczęściej i tak rozkopuje wszystko i śpi bez okrycia.

A jak ubiera sie dziecko jesienia? W lzejszy kombinezon? Na taka wczesna jesien moga byc chyba spodenki, rajstopki i kurtka a na to kocyk albo spiworek? To w gondoli, bo nasze dzieci beda siedzialy pewnie zima lub wiosna.

Dokładnie..pościel to nie wcześniej niż po pół roku sie przyda, więc wypełnienia można sobie darować .Prześcieradła i ochraniacz ok.Raczej należy w śpiworki i kocyki zainwestować.

Makota, dobrze piszesz. Wszystko zależy oczywiście od temp i napewno nauczysz się wyczuwać co i kiedy.
Zawsze warto mieć kocyk w zapasie.
Mi osobiscie wygodniej było wrzucić małą w kombinezon, niż zakładać kurtki i spodnie. Dlatego miałam różne grubości kombinezonów/pajacyków.

Ostatnia edycja:
Ja na chłodniejszą jesień miałam kurteczkę taką lekko ocieplaną i na nóżki kocyk, a na chłodne dni września miałam polarowy pajacyk i welurkowy ocieplany - można nazwać je cienkimi kombinezonami

Dziewczyny mają rację, pajacyki polarowe, cienkie kombinezoniki. Na pewno na spód wózka daje się zazwyczaj cosik cieplejszego. Mój zimowy i ja miałam tak ciepły śpiwór a do tego becik (jeszcze z czasów mojego brata niemowlęctwa), że w środku młody miał pajaca polarowego, fakt plus to co pod spodem i był cieplusi...

DSC08107.jpg To był początek listopada, Klaudia ma na sobie body z dł. rękawem, polarową bluzę, kurtkę, rajstopki i miękkie jeansy na podszewce i no rękawiczki i czapeczkę i sztruksowe buciki z futerkiem w środku.

DSC07555.jpg A to welurkowy pajacyk we wrześniu, no i czapkę jakąś cienką miała, ale tu już rozebrana;-)

Załączniki

• DSC08107.jpg
    DSC08107.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 84
  • DSC07555.jpg
    DSC07555.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 82
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć