reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
A ja by tam pościeli w ogóle nie kupowała, zaleca się niby od roku, ja synkowi kupiłam jak miał 10 m-cy, bo już się zimno robiło (to był wtedy jakoś początek grudnia), to jak teraz nasze letnie maluchy będą w tym wieku mniej więcej odpowiednim na pościel to już będzie wiosna w pełni i chyba nie będzie ich trzeba przykrywać kołdrą do następnej jesieni, czyli jak będą miały jakieś 15 m-cy. Więc na razie bym przykrywała różnej grubości kocykami, zależnie od temp., potem na zimę w śpiworek, wiosna-lato znowu cienki kocyk i potem dopiero pościel. Zresztą dzieci tak się rozkopują, że ja młodego trochę cieplej ubieram do snu (pajac/piżamka z długim rękawem i nogawką), bo wiem że zaraz odkryty cały będzie :) Średnio z 8 razy w nocy go okrywam, jak się przebudzam a i tak zaraz rozkopany...

A jak w końcu kupowałam pościel to wzięłam po prostu 2 komplety w ikei, wydaje mi się że dużo lepsze ceny niż w necie.

Na pierwszy zestaw miałam rożek, prześcieradło z ikei na gumce (2 szt coś za 20 czy 30zł) i ochraniacz na szczebelki. No i oczywiście jakieś różnej grubości kocyki.

reklama
Bo te wszystkie pościele to są dekoracyjne a nie praktyczne. Robią te piękne zdjęcia pokoiku i żerują na syndromie wicia gniazda;)
Ja dla Aru miałam po innym dziecku nie wydałam nawet złotówki. Ale teraz bym chciała dla księżniczki :) na dziewczynkę jest ciężko się opanować ;)

Bo pewnie mąż by mnie z domu wyrzucił,że chłopca próbuję na babę przerobić;-)
Drugi komplet mam z kotkiem w podobnych kolorach i ten zostaje.Od siostry dostałam biało-błękitny , więc wystarczą mi 2. Prześcieradeł pewnie wiecej kupię, bo to najczęściej schodzi.

Zanabylam dzis stelaz do wanienki. Używany za 30 zł. To chyba dobra cena?
Układałam dzis w komodzie ciuszki Antka i okazało sie ze mam chyba za duzo małych rozmiarow. W ogóle to rozmiarówka rozmiarówce nierówna. Mam sporo ciuszków w rozm 62, ktore sa mniejsze niz 56...

Zanabylam dzis stelaz do wanienki. Używany za 30 zł. To chyba dobra cena?
Układałam dzis w komodzie ciuszki Antka i okazało sie ze mam chyba za duzo małych rozmiarow. W ogóle to rozmiarówka rozmiarówce nierówna. Mam sporo ciuszków w rozm 62, ktore sa mniejsze niz 56...

Ja poukladalam ubranka "na oko" przykladajac jedno do drugiego ;) tez mam wrazenie, ze mam za duzo tych najmniejszych. Trudno mi ocenic jak duzy sie Adasko urodzi i jak w ogole wyglada takie male dziecko ;) faktycznie rozmiar rozmiarowi nierowny. Mam niektore ubranka, kotre sa podobnej wielkosci a rozmiar 56 i 62 albo 62 i 68

dlaczego w niej chłopca nie położysz?

Pewnie jak się już wszystko ma to też człowiek chce co nieco odświeżyć i kupić coś nowego :) U mnie będzie 2 chłopak, ale jakby była dziewczynka to by śmigała w "męskich" ubraniach, zwłaszcza że ja zawsze kupuję takie mniej więcej uniwersalne. Do tej pory jak są jakieś fajne koszulki lub portki na dziale dziewczęcym to biorę dla młodego :)

Niby też wszystko mam, ale pod pretekstem niezgodności pory roku trochę kupiłam nowości nieznajomemu z brzucha hehe, ciężko się powstrzymać, a ja poza tym zboczona jestem jeśli chodzi o zakupy
:-D

Co do rozmiarówki, to fakt, każda firma swoje ma... Najlepiej posegregować na oko, dodatkowo jak chodziłam na zakupy to brałam sobie zawsze 1szt 56 i 1szt 62 i w sklepie przykładalam do ciuszków, żeby np po wyprawie po większe ubranka nie wrócić do domu znowu z małymi, które tylko na metce mają 62. Dość duże ciuszki ma H&M, ale za to np bardzo wąskie, a Zara z kolei ma super małe jakieś. Smyk i Mothercare jakoś tak wypada po środku mniej więcej, ale w smyku kiepska jakość ostatnio...

Ja czekam na czerwiec i wyprzedaże i zaszaleję z jesiennymi zapasami, zawsze tak robię - większe zapasy na zaś, mogę wtedy kupić coś porządniejszego z motercare lub zary, a tak normalnie to drożyzna. Tylko kaski muszę nazbierać...

Wąskie ciuszki to reserved ma... A hm ma naprawdę spore , Ola ze smyka nosi 98 a w hm kupuję jej 92... Smyk serię disney ma większą niż coolclub. Mothercare i endo ma szerokie ubranka, MIA endo nie podeszły bo za szerokie były zawsze....

reklama
Co do wielkosci bodziakow to rozmiarowka tesco mi sie sprawdzila- jak byli 0-3 m-ca to tak sie miescil. Reseved rzeczywiscie ma bardziej dopasowane koszulki i lepiej przylegajace przy szyi. Dla mnie jednak smyk ma wieksze rozmiary od h&m. W koszulkach. W spodniach moj dziec ma zapas. Majac 114 cm 116 sa luzne i do podwiniecia. Za to koszulki ma na 122 cm i tu lubie tez c&a. W tym sezonie maja kolorowsze koszulki. Spodnie zas lubie kupowac w lidlu. Ciuchy dzieciece maja dobrej jakosci. Kupuje takze w auchan jak maja cosik fajnego :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry