reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zakupy majóweczek

Ja kupiłam butelki LOVI medical+ 150 ml i 250 ml takie : Butelki do karmienia niemowląt Medical+ 250ml Lovi (3063164623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

I smoczki do uspokajania z tej samej firmy bo przekonuje mnie kwestia wspierania odruchu ssania i rozciągania sie smoczka jak sutek. Moja bratowa używała tych butelek i smoczków i mówiła że super.

Nad laktatorem zastanawiami sie medela swing albo tez z lovi elektryczny taki LAKTATOR ELEKTRONICZNY PROLACTIS LOVI * SKLEP W-WA (3110625433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wkładki kupiłam canpolu takie Produkty - Canpol opakownie 48 szt. bo polecała je położna na sr.

reklama
ja rowniez chce kupic butelki antykolkowe TT, nie wiem jak w Polsce ale w UK wypuscili wlasnie ich nowy model i jest on dostepny tylko w sieciach Boots. A tak wygladaja:
http://tommeetippee.co.uk/advanced-comfort/

a ja nie moge sie nacieszyc sukienusiami dla naszej malej od mamy mojego chrzesniaka :)

Załączniki

• DSC_0001.jpg
    DSC_0001.jpg
    44,7 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC_0002.jpg
    DSC_0002.jpg
    58,2 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!

Ja z synkiem uzywalam butelek Lovi na samym poczatku ale niestety przez nie maluch nie chcial cyca - czyli odruch ssania raczej tylko w reklamie - i dlatego zakupilam tt i okazaly sie genialne - maly i pil z butelki i ciagnal z cyca - teraz tez je zamierzam uzywac .A z aventu ta nowa butelke dostalam w poradni k jako gadzet od nich - rzeczywiscie wygladowo jest jak tt -sama butelka i smoczek tez- taki " cycek " jak tt :-)
Smoczki uspakajajce tez najpierw uzywalismy lovi ale niestety tez je odstawilismy , bo strasznie odlazily od nich takie gumki z wierzchu - smoczek wytrzymywal ok 3 tygodni a pozniej wygladal okropnie . U nas sprawdzily sie mam baby .

A laktator polecam zwykly aventu - mialam tez tt ale avent mi szybciej mleko sciagal i latwiejszy w myciu.

Może to zależy od dziecka bo ja nie kojarzę, żeby bratowa miała problem z łaczeniem karmienia :dry: a jej synek jest w podobnym wieku do Tewojego :tak:

Te gumki co odłaziły od smoczków to gdzie są :szok: ?? Mówisz o tej części do buzi ?? bo to jedyne gumowe co tam jest...

Ja laktator chce elektryczny bo kolezanki ktore uzywaly recznych narzekaly ze trzeba sie napompowac strasznie i ze w nocy to udreka prawdziwa ...

Ja kupiłam laktator używany Medela mini electric. Wezmę do szpitala będę pobudzać laktację po cesarce.

Te gumki co odłaziły od smoczków to gdzie są :szok: ?? Mówisz o tej części do buzi ?? bo to jedyne gumowe co tam jest...

...

Faktycznie gumki z brzegów smoczków lovi szybko odchodzą i paskudnie to wygląda tak jak marja napisała ale nie wszystkie modele lovi maja te gumeczki moze akurat te co Ty masz ich nie mają.

Wymacałam całe i to kolorowe na okolo jest z plastiku a nie gumki teraz.
Jak tak pisalyscie to poszukalam troche na innych forach i okazalo sie ze na poczatku to faktycznie bylo gumka odbtrysniete ale pozniej zmienili i teraz wszystkie smoczki maja plastik kolorowy na okolo :tak: uf...

A wybralam model z takiej kolekcji Hot&Cold. Jeden smoczek jest zielony z malpka a drugi bialy z pingwinkiem :tak:

reklama
dziewczyna, która chodzi razem ze mną na SR wspominała, że logopedzi polecają ortodontyczne smoczki-uspokajacze firmy NUK, przeglądam opinie właśnie o nich, rózne są, ale przeważają pozytywne;

a Wy zwracałyście uwagę na tego typu smoki, macie jakieś typy? w sumie dla mnie najważniejsze były smoki w butelkach, jakoś zapomniałam o tych uspokojaczach, a może u mnie nie trzeba będzie ;)

Do góry