reklama

Zakupy styczniówek 2009

wprawdzie ja jeszcze nie rozglądałam się za fotelikami samochodowymi, bo młoda jeszcze się mieści w nosidle, chociaż już pomału stópki nam wystawać zaczynają, no ale ja myślę żeby teraz zakupić chyba do 18 kg a potem kolejny na dalszą wagę - w każdym bądź razie nie chcę teraz kupować takiego, który może być dla dzieci ponad 30sto kilowych ;-) chcę to rozłożyć na dwa foteliki :tak:
myślałam o maxi cosi tobi - ale tak jak pisałam, jeszcze dokładnie tematu nie zgłębiałam ;-)

krzesełko zamówiłam takie:
http://allegro.pl/item675825721_bambi_baby_design_krzeselko_fisher_price.html
na razie czekam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dla Julki nosidełko też już przymałe. Póki co nie mamy samochodu, uległ wypadkowi, więc fotelik jakoś nam niespecjalnie potrzebny. Choć pewnie i tak mój wspaniały mąż długo nie wytrzyma bez pojazdu i wtedy będę musiała się zastanowić co kupić :dry:

Co do krzesełka to powiem szczerze, że mi było szkoda kasy na Fisher Price i teraz żałuję. Niby mamy drewniane i generalnie jest ok, ale raz ciężkie a dwa mało praktyczne, bo tacka przymocowana :dry:

Ostatnia edycja:
No ja już po zakupach....
Krzesełko mamy takie Super KRZESEŁKO wielofunkc. BABY MIX 5 KOLORÓW (684996567) - Aukcje internetowe Allegro kolor zielony...sprawdziło sie dziś rewelacyjnie...Bardzo stabilne i pomimo tego że Piotrek jeszcze jakoś super nie siedzi to bawił sie w nim chyba z godzine...:-) Jak ktoś nie chce wydać majątku to polecam :tak:
A fotelik jednak Coneco Zenith....znowu zielony i małemu tak sie w nim super jeździ że momentalnie w nim zasypia :-) przodem do kierunku jazdy ustawiliśmy
FOTELIK ZENITH 2009 CONECO 9-25kg + MEGA GRATISY! (680994268) - Aukcje internetowe Allegro
W ogóle coś ostatnio zaczełam sie lubować w produktach firmy coneco...Nie będziemy szaleć z Maxi Cosi itp bo za cholere nie wiem jak ta moja klucha będzie rosła dalej...wole być ostrożna...A głupia jestem bo dziadkowie fundowali :-);-)

już pomału stópki nam wystawać zaczynają,

Mamjakty - to, że nóżki wystają nie oznacza, że fotelik jest za mały.
liczy się tylko żeby główka nie wystawała poza oparcie :tak:
do ilu kilogramów masz ten pierwszy fotelik ???

ja mam do 10 - niestety.
mam nadzieję, że Skrzat pojeździ w nim jeszcze trochę.
wolałabym żeby jak najdłużej jeździł tyłem do kierunku jazdy, bo w przypadku nie do końca skostniałego kręgosłupa tak jest bezpieczniej.
w sumie teraz dzieci już tyją wolniej więc może jeszcze z 4 miesiace pojeździ ???

No ja też wolę, żeby jeździł tyłem do kierunku jazdy, nie będe ryzykowac życia i zdrowia mojego dziecka :no:. Na szczęście mieści się w foteliku, jednak ten jego malutki wzrost ma zalety :-p.

w sumie nie wiem do ilu kg jest ten fotelik, mam z coneco od kuzynki, główka mieści się, nawet w takiej wkładce dodatkowej dla mniejszych dzieci jest jej dobrze ;-)
chyba do 13 kg jest.
właśnie ten concord mnie zainteresował - fajny się wydaje :tak:

ja na razie o foletliku nie myślę...ten do 13kg jest dobry i pewnie jeszcze taki na chwilę bedzie....a później to zapewne skorzystam z waszych rad....:tak:

mamjakty zamówiłam pana Metkę...jak przyjdzie to dam znać cóż to takiego ;-)

reklama
Do nas właśnie przyszedł kojec - kupiliśmy taki: 8-KĄTNY KOJEC BUKOWY Z BRAMKĄ - HARMONIJKA (681576329) - Aukcje internetowe Allegro. Na oko wygląda super, po południu skręcimy to powiem więcej. Ja pracuję w domu, więc będę trzymać Maję "w klatce" ;-), bo nie mam czasu za nią ganiać i odklejać jej co pięć minut od różnorodnych kabli, o kuchni bez drzwi i kociej kuwecie nie wspominając :-) Oglądałam też inne kojce na allegro i prawie kupiłabym o połowę tańszy, ale jak sobie poczytałam opinie o drzazgach i sękach to zdecydowałam się na porządny produkt.
W związku z powyższym krzesełko do karmienia kupimy z Ikei, bo na Fisher Price'a nam już portfele nie pozwolą. Rozważałam dwie skrajne opcje krzesełka, obie polecane na tym forum - Kluliczkową (tanie i proste) i Rondziową (wypasione, ale drogie). Ale skoro poszalałam z kojcem, to na krzesełku będę oszczędzać. Zwłaszcza, że to Ikeowe jest tak niedrogie, że gdyby się jakoś strasznie nie sprawdziło, to nie będzie strasznej presji, że teraz już do końca życia musimy z niego korzystać ;-).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry