reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy styczniówek 2009

mi się wydaje, że leżaczek jest po prostu wygodą, głównie dla rodziców - ale na pewno można się bez niego obejść :tak: ja niby mam jakiś taki leżaczek zwykły bez bajerów, bardzo podobają mi się te z fishera bo są wielofunkcyjne - potem może to być bujak dla starszaka i tyle :tak: tak samo jak te maty interaktywne - też fajna sprawa, ale bez nich na pewno można żyć i dać sobie radę - ale ja chyba jednak w taką zainwestuję - chyba fajnie dziecko się tym bawi - no nie?

reklama
Mata u nas się bardzo sprawdziła, ale powiem że przepłaciłam. Tłumaczy mnie, że wczesniej nie pomyślałam, a potrzebna była na już. Miałam cannopola i kupiłam w smyku (tę sama można zakupic albo nową w markecie/allegro taniej, albo na allegro używaną). A lezaczek od 2 miesiecy lezy poskładany w szafie, był super do pewnego mometu, a teraz ani mały nie wysiedzi w nim spokojnie, ani sam do niego nie wlezie, może jak podrosnie.

Mam pytanie, czy zetknęłyście sie ze skarpetami męskimi z ABSem? Na Allegro ma jeden sprzedawca tylko, a chłopa muszę obkupic. Kurczę, jak przejzałam rzeczy okazało się, że trzeba powywalac zniszczone a kupic nowe. Gacie mu już kupiłam, zachwycona, bo znalazłam te same, które miał do tej pory i uwielbiał, a które niestety smakowały za bardzo Opisowi i ich stan znacznie zmalał :-p.

Aga ja uzywałam kołderki od samedo początku Maluszki lubia miec ciepło...
zamiast poduszki miałam taki klin Kupiony chyba w carefourze za 19 zł kładłam na nim pieluszke flanelowazamiast poszewki.. Sprawdzał się super Dziecko zawsze miało głowę wyzej dzieki czemu zmniejszało to ryzyko refluksu i zadławienia w przypadku ulania.

http://www.allegro.pl/item444086789_zdrowa_poduszka_klin_dla_niemowlaka_firmy_matex.html

W ciągu dnia na samiutkim początku julka spała w rożku albo pod kocykiem..

Co do prezentów to zapowiedziałam znajomym ze jezeli chcącoś przynies to niech przyniosą pieluchy najlepiej albo ciuszki w wiekszym rozmiarze .. ale i tak zabawek poł komórki sie wala (musze tam wparować i odszukać tych dla noworodka)

Załączniki

• 1.JPG
    1.JPG
    48,8 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
Ja mam łóżeczko z szufladą, oczywiście w chwili obecnej jest jeszcze KAcperka. Ale bardzo się sprawdziło, bo szuflada przydaje mi się do wszystkich jego bucików i kapci. Dodatkowo jest z kołyską, co też sobie chwaliłam, bo zawsze było można go pobujać, gdy się kręcił. Ale ogólnie KAcpi bardzo mało śpi w łóżeczku, ale to moja wina, bo tak go nauczyłam. Z Blanką będzie inaczej, tylko i wyłącznie łóżeczko. Leżaczek też mam i bardzo polecam, superowa rzecz! Gdyby nie leżaczek, to nic bym nie zrobiła, bo Kacperek cały czas musiał mnie widzieć i dzięki leżaczkowi wszędzie go ze sobą brałam. Na ostatnia chwilę, czyli na początku stycznia kupię 2 komplety pościeli, poduszkę i kołderkę, bo ja też od samego początku przykrywałam Kacpiego kołderką i oczywiście dodatkowo becik, bo też jest bardzo przydatny.
z48e9e154f15c2.gif

426803fdc8.png

Ostatnia edycja:
Aga takie dziecko nie jest w stanie naciągnąc na siebie kołderki czy kocyka a wiadomo ze nie przykrywasz go po sam nos to chyba logiczne.. Jesli chodzi o spiworki to mnie akurat nie odpowiadaja bo ograniczaja swobode a i tak dodatkowo najczesciej jeszcze kocykiem nakrywasz w pokoju w którym spisz temp nie powinna przekraczac 20 st..

poza tym kiedys spiworków nie było i jakos żyjemy:) bardziej niebezpieczne jest np kładzenie dziecka na noc na brzuchu

reklama
Doszlam do wniosku, ze jesli rodzina i znajomi nie posluchaja mnie w sprawie zabawek i kupia cos, co mi nie odpowiada, to sprzedam to na allegro. Wiem, ze prezentow sie nie oddaje, ale bez przesady- nie bede sobie domu zagracac, bo chomikowanie doprowadza mnie do bialej goraczki.

Do góry