reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Klaudia - a jaki rozmiar kupowałaś ?
taki na wymiar stopy dokładnie ?
bo tu widzę, że rozmiar wkładki jest 15,5 cm.
Paproszek ma taką stopę około 13-13,5 cm i zastanawiam się jaki mu kupić rozmiar, bo na przykład tu:
NOWE GUMOWCE KALOSZE GUMIAKI (3806-9) R. 20/21 (1155374593) - Aukcje internetowe Allegro
długość wkładki wewnętrznej dla rozmiaru 20/21 ma 14,2 ....

====

polazłam do CCC.
były tylko wielkie rozmiary - takie coś około 26 i kosztowały 45 złotych !!!

Aga - jak kupowałam kalosze młodej to też miała stópke 13 cm albo 13,5 już nie pamiętam ! (to było miesiąc temu) w każdym bądź razie jak mierzyliśmy kalosze na mieście to te 22-23 były sporo za duże i nie mogła w nich chodzić. Kupiliśmy 20/21 kaczorka ale bez wkładki izolacyjnej. Z wkładką pewnie kupię na jesień. Ogólnie z tych gumiaków jesteśmy zadowoleni.

Aga my mamy te kalosze rozmiar 20-21
Filip ma stopkę 13,5 cm teraz
Jak pójdę do sklepu to wyciągnę ja z auta, przymierzę młodemu i dam Ci znac jak to wygląda :tak:
Na pewno nie kupowałam ich dokładnie na wymiar stopy, tylko 1-1,5 cm większe...

Ja też mam te kalosze dla małej rozmiar 20 -21 są duże! My je kupiliśmy z Bartku za 39 zł. Można wyciągnąc ten ocieplacz i zmierzyć nóżkę. Moja ma teraz 13,5 cm i są dobre nawet z wkładką.

i ja zmierzyłam z tym ocieplaczem i bez..i nie muszę na razie nowych kaloszy kupować ten rozmiar jest OK:-) Jeszcze nie są na styk, trochę miejsca zostaje!
Kurczaki , a byłam pewna że już będą za małe :szok:

dzięki Dziewczęta :-)

pomna Waszych sugestii dziś - całkiem przypadkiem - znalazłam koleszki w Tesco.
byłam bez Barta, a kaloszki małe były tylko "21" w ilości 2 pary.
ponieważ Wasze maluchy w tych rozmiarach chodzą to doszłam do wniosku, że powinny być ok.
poszłam z kaloszami na dział z pomocami szkolnymi, gdzie je zmierzyłam linijką.
wzięłam z myślę, że jakby były do bani to przecież można oddać.
są git :-)
a swoją drogą poraziła mnie cena kaloszy.
ja kupiłam z przeceny. wyjściowa cena 55 złotych - szczyt wszystkiego !!!
za gumiaki - tyle kasy.
teraz kosztowały 27,50.

Bartosz zwariował !!!
nie wiemy czy to dlatego, że są kolorowe i mają lokomotywę Thomasa, czy może tak mu wygodnie w gumiakach ;-)
zmierzyłam, uznałam, że dobre i zdjęłam. zaczął jęczeć i wkładać do nich nogi
ostatecznie łaził w kaloszach cały wieczór i nawet wlazł w nich do łóżka.
pozwolił sobie zdjąć dopiero gdy uznał, że idzie spać :rofl2:

reklama
Zmiana tematu ;-)

Do mam dziewczynek: czy Wasze córy mają już wózki dla lalek? Jeśli tak, to napiszcie, co macie, co polecacie :)

Do góry