reklama

Zakupy

No cóż - dziewczynki - my jednak z mężolkiem kupimy łóżeczko z baldachimkiem... Prześlicznie wygląda to maleństwo w łóżęczku... Przedwczoraj byliśmy u męża siostry u 4-tyg niuni... więc widzieliśmy..
A poza tym kurz się będzie zbierał wszędzie (DOSŁOWNIE W CAŁYM MIESZKANIU - wiec nie ma co go unikać... ) ... Trza częściej sprzątać...:tak:
To tak samo jak mówiłam o łóżeczku z szufladą... Niektórzy też twierdzą, że się też kurz zbiera.... ale cóż.. każdy sobie coś dla siebie wybiera i decyduje co dla niego lepsze...
Mój minio twierdzi - że baldachimek właśnie też po to jest żeby kurz zbierał - bo inaczej to do pościeli na podusię pada i w ogóle... a poza tym nie mamy jakichś problemów, żeby pozbyć się go ... W końcu czego się nie robi dla Najukochańszej córuni... :-D:-D:-D
A łóżeczko też bierzemy z "szufladellą" bo mamy bardzo malutkie mieszkanko... Więc w sam raz na pampersy jak dla nas :tak:(W SUMIE I TAK JAK SPRZĄTAMY TO WSZYSTKO DO GÓRY NOGAMI W MIESZKANKU:-D:-D:-D)

reklama
śliczne te Wasze zakupy !!!!

a ja ostatnio nie miałąm baldachimu i teraz też nie zamierzam ! kurz to jedno chociaż tu mozna przecież wyprac zawsze ale jeszcze wydaje mi sie że nie ma takiej rotacji powietrza bo baldachim okrywa łózeczko z góry i boków !
no a zresztą co kto lubi :-D

U nas też baldachimu nie bylo i nie będzie. I to nie tyle ze względu na kurz, bo faktycznie można częściej prać i po kłopocie, im dzieciątko starsze, tym bardziej ciekawe świata. Ogląda sobie przez szczebleki różne rzeczy, a tak to widzi od środka tylko ciągle ten sam kawałek materiału...

Kochane Mamcie! powstał portal specjalnie dla rodziców mojmalec.pl ogromnie polecam bo można wrzucać fotki naszych pociech za darmo bez limitu, dodawać ogłoszenia i najfajniejsze - stworzyć pamiętnik naszych skarbów:) zalogujcie się i chwalcie się swoimi szczęściami!:)

Ja przy Natalce nie miałam baldachimu, jak dla mnie łóżeczko jest za bardzo zabudowane, ale o gustach się nie dyskutuje.....
teraz skusiłam się na baldachim taki z IKEA, montaż tego baldachimu jest zupełnie inny, montuje się go do sufitu a nie jak tradycyjne na stelażu do łóżeczka więc jest troszkę wiecej przestrzeni, no ale zobaczymy jak to będzie potem....

Bliziniaki2000 przecudne te ubranka dla Twojej niuni :tak: Masz tego sporą kolekcję, mi wydawało się, że mam dużo, ale patrząc na Wasze wyprawki widzę, że chyba będę musiała się jeszcze wybrać na zakupy :-)
Czytając Wasze opinie chyba też zrezygnuje z baldachimu. Fakt, wygląda to przeuroczo, ale to chyba jedna jedyna zaleta baldachimku ...

Dziewczyny super te Wasze fatałaszki i kąciki dla bobasów.
Ja mam nadzieje w tym tygodniu zacząc przygotowania. To znaczy poprzestawiac troche meble bo na większy remont to ja nie mam już siły. Muszę jeszcze cos wymyslic na pomazane przez moją malą artystke ściany a nie jest to łatwe bo u mnie są tapety:no::wściekła/y:
A tak wogóle to wertuję strony z zabawkami bo za 10 dni moja księżniczka ma urodzinki a ja nie mam zupełnie pomysłu na prezent dla niej:no:Chyba dzisiaj przed wizytą zrobię sobie rajd po sklepach z zabawkami:-)

Mamuski te ze stazem i te bez:} Powiedzcie mi czy ja mam kupowac papmersy 2-5 kg czy juz te 3-6...wiem,ze to wsumie nie ma raczej róznicy,ale chcialabym sie dowiedziec jak wy kupujecie....i mam jesce pytanko co do podkładów po porodzie,ja kupilam dzisiaj takie BELLA...wsumie tam jest narysowane,ze dla dzieci,ale babeczka powiedziała mi w aptece,ze to sa tez dla kobiet...??? co wy na to?

reklama
Mamuski te ze stazem i te bez:} Powiedzcie mi czy ja mam kupowac papmersy 2-5 kg czy juz te 3-6...wiem,ze to wsumie nie ma raczej róznicy,ale chcialabym sie dowiedziec jak wy kupujecie....i mam jesce pytanko co do podkładów po porodzie,ja kupilam dzisiaj takie BELLA...wsumie tam jest narysowane,ze dla dzieci,ale babeczka powiedziała mi w aptece,ze to sa tez dla kobiet...??? co wy na to?

ja kupuję Huggies 2-5kg....a jeśli chodzi o podkłady poporodowe to kupiłaś dokładnie takie jak powinnaś....:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry