reklama

Zakupy

Moja koleżanka mówiła, ze huggisy sa trochę lepsze od pampersów, ale ja sama nie wiem z chłopakami używałam pampersów i mi pasowały.
Wtedy nawet nie było tych od 2-5 kg i mimo ze chłopcy urodzili sie po 2 kg, to używałam tych od 3-6 i też nie było tragedii.

reklama
Ja kupiłam jedną paczkę Pampersów Newborn 2-5kg i dwie paczki Jumbo Pack 3-6kg, wszystko zależy jakie duże dziecko się urodzi, najwyżej dokupie.
Przy Natalce używałam Pampersów i byłam bardzo zadowolona, karmiłam tylko piersią i mała robiła kupki średnio co 5-7 dni (bardzo dobrze przyswajała pokarm)ale jak już zrobiła to było tego bardzo dużo, ale z pieluszki nic nie wyciekło, musiałam tylko bardzo uważać przy przewijaniu aby nie rozlać.Raz skusiłam się na Bella Happy i totalna porazka, po takiej mega kupce nie wiedziałm jak sie zabrać za przewijanie, body zalane po pachy, aby małej nie wysmarować kupką poprostu obciełam body i zrobiłam z nich koszulkę:-D
Co do podkładów to zupełnie zapomniałam, w moim szpitalu dają podkłady takie pod prześcieradło i takie poporodowe dla mam.
O ile dobrze pamiętam to z takimi podkładami to pomykałam w szpitalu tylko przez 3 dni a potem już w swoich podpaskach ale takich wiekszych.
Taki podkłady to fajna sprawa, super chłonne, nie przyklejają się do rany tylko ta ich wielkość przeszkadza w chodzeniu, a musiałam je zmieniać średnio co 2-3h tak się lało ze mnie.

Ja z Tusią używałam pieluszek Happy bo wszystkie inne odciskały jej się w pachwinach i to niezależnie od rozmiaru. Ale każde dziecko jest inne i dlatego na początek najlepiej kupic jedną paczkę danych pieluszek i zobaczyc jak się będą sprawowac. A co do HUGGIESÓW to teraz jest jakaś promocja że 28 pieluszek+72 chusteczki+skarpetki z postaciami Disneya za 23zeta ale sie jeszcze nie spotkałam w żadnym sklepie:-(

Co do zakupów do też mam jedno pytanko:zawstydzona/y:
Kupiłam już kocyk (takie grubszy) akrylowy, czy muszę jeszcze jakiś inny dokupić:confused:, cieńszy:confused:, bo jeśli się przyda to napiszcie jaki będzie dobry;-):-), dzięki:-)

Ja mam pytanie do dziewczyn ktore juz kupiły materacyki do łóżeczek...

Mozecie napisac mi jakie kupiłyscie???:tak:wiem że była już o tym dyskusja...:zawstydzona/y:
Ja właśnie robie listę co jeszcze musze kupić i licze na Wasza podpowiedź;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry