reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

YOKA tu nie chodzi o to czy zyjemy w sredniowieczu czy nie. Zobaczysz jak urodzisz ze nie zawsze firmowe środki są super. Cyprian nigdy praktycznie nie byl odparzony, czasemmial lekkie zaczerwienienie i kiedys porzadnie sie zaczerwienilo wiec posmarowalam sudokremem, nie pomoglo, bylo gorzej poszlam do lekarza bo moja szwagierka robila na recepte taka masc do pupy jak posmarowalam mu ta mascia to byla tragedia, rano strupy normalniena pupie (a niby delikatna i wsyztskim dzieciom pomaga) wtedy zastosowalam maczke ziemniaczana na noc i rano skórka bledziutka, srupki schodzily, bo 3 dniach ani sladu!!! Więc wtedy nie patrzalam na to w ktorym wieku zyje...

Ostatnio ogladalam na tvn style o ciemieniuchach i tam tez mowili ze jesli nie zadziala oliwka to smarowac oliwa z oliwek.

reklama
No więc sama potwierdzasz moje zdanie...że są wyjątkowe sytuacje kiedy używa się takich środków....po drugie żeby orientować się w tych sprawach nie trzeba mieć własnych dzieci....
Od dawna wiadomo że sudocrem wcale nie jest taki rewelacyjny jak się o nim mówi....
A po trzecie to w tej chwili na rynku mamy dużo produktów dla dzieci i niemowląt,które właśnie są produkowane na bazie produktów naturalnych....
........które jak juz o tym rozmawiamy są właśnie powodem uczuleń.....i tu wspomniana firma Johnson&Johnson która do swoich produktów wykorzystała między innymi lawendę(produkt naturalny) a jednak uczulenia występują...

Ostatnia edycja:
YOKA wcale nie w wyjatkowych sytuacjach bo od kiedy sprobowalam maczke to codziennie ja stosowalam, nie milam zadnych kremów itd tylko maczke. A najlepiej sprawdzac wlasnie na swoim dziecku bo np. kolezanki synek toleruje swietnie, najlepiej sudokrem, drugi toleruje co innego. Mialam mnostwo sytuacji ze ktos mi radzil cos a okazywalo sie na Cyprianku ze nie ma rewelacji. Zobaczysz, kazde dziecko jest inne a naturalne produkty nie szkodza nawet najwrazliwszej skórce.

Cyprysiowa chyba oczywiste jest że nie wszyscy używają tego samego i nie na każde dziecko działa identycznie jeden produkt bo gdyby tak było to na rynku byłaby jedna seria kosmetyków dla dzieci....
...ale to jest dokładnie tak jak z Nami....każda z Nas też używa innych kosmetyków bo każdej z Nas służy coś innego...i doskonale wiem że każde dziecko jest inne...

Własnie... Tak samo jak dla mnie najlepsze na przeziebienie jest czosnek, miod i cytryna, ewentualnie dodatkowo rutinoscorbin

YOKA - ja nie zamierzam bronić swoich wypowiedzi, napisałam o swoich doświadczeniach, a nazywanie tego średniowieczem jest trochę poniżej pasa, bo ja się nie czuję zacofana... Nikt ci nie mówi czego masz używać, ale sama zobaczysz, że czasem teoria i praktyka mija się i to ogromnie, a sposoby średniowieczne są na wagę złota.

dziewczyny mozecie mi doradzic czy warto kupowac stelaz do wanienki ? ja mam troche problem bo u mnie w łazience jest strasznie zimno zima takze niebede mogłą w niej kapac dzidziusia natomiast u rodzicow wanna jest zabudowana jest tylko wejscie od tj waskies strony wiec jakos tak niezbyt komfortowo:dry: dlatego raczej w pokoju bede musiala kapac i pomyslalam o tym stelazu bo tak sie schylac caly czas to mnie plecy beda bolaly ciagle ;-) czy jakies inne sposoby macie? myslalam zeby na taboretach wanienke stawiac ale czy to bedzie stabilne?

A zobzacz taką rzecz

KOMODA PRZEWIJAK WANIENKA Z ODPLYWEM BETICCO NOWE (393636330) - Aukcje internetowe Allegro

;-)

Dziewczyny pochodziłam dziś troszkę po sklepach z art. dla bobasków, i mam dylemat:sorry:, pytałam o butelki, smoczki itp. i Pani zasypała mnie mnóstwem firm produkujących te artykuły, a ja dotychczas znałam tylko "chicco", i "nuk", i sama nie wiem co lepsze silikon czy kauczuk przy smoczkach, może któraś mi doradzi dobra i sprawdzoną firmę:eek:

reklama
Cześć Kochane, trochęmnie nie było ale już nadrobiłam zaległości w czytaniu postów. Jeśli chodzi o kupowanie kosmetyków to każdu dzidziuś jest inny i trzeba będzie wybrać coś indywiduanie i na pewno każda mama z doświadczeniem ma rację, jesli chodzi o jej dziecko. Mam koleżankę neonatologa, ona mówi, żeby nie szaleć i zachować zdrowy rozsądek w kupowaniu (im mniej chemii tym lepiej) a w razie potrzeby zgłosić się do pediatry. W ostateczności poradzi tzw. emolienty dostepne tylko w aptece.
A jeśli chodzi o naturalne kosmetyki to np. mąka ziemniaczana krzywdy dziecku nie zrobi ale już rumianek może namieszać bo uczula (sama jestem uczulona)
ie martwcie się na zapas juz nie długo każda z nas bedzie ekspertem :-) ZDROWY ROZSĄDEK:tak:
72ca7aa1f2.png

Do góry