reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Co do butelek to moge powiedziec tyle ze mój synus od zawsze pił mleko w nuku ale z szerokim silikonowym smokiem i bardzo sobie chwale, teraz tez kupie butelki z tymi smokami
smoczekjr5.jpg

Za to herbatke pił z aventa (z nuka potrafil ale jakby lecialo za bardzo)
aventkr2.jpg

To ze dziecko sie przyzwyczaja to prawda bo nie potrafil pic z takich smoczków(wstawie ponizej) od innych np. canpoli itd. Po prostu w miejscu gdzie sa takie waskie to zatykal sobie ustami i nie lecialo, do dzis nie umie a jak zapomnielismy gdzies butelki to na reke byloby nam kupic zwykla bo tansze ale nie moglismy bo nie potrafil pic :) Za to szwagierki córka pila z canpola i nie umiala pic z szerokich.
391837434pg8.gif

reklama
edee- moja córka piła z różnych butelek, tak jak pisałam wcześniej pierwsze były chicco z tej serii fizjologicznej, potem już leciało pokolei to co mi sie akurat spodobało, nuk, avent, nuby, Tomme Tippee, nie pamiętam nawet wszystkiego. Najlepiej nam się sprawdziły te pierwsze właśnie i potem Tommee Tippee, Nuby - z tej firmy zwłaszcza kubki niekapki (mają takie ustniki które są pomiędzy smoczkiem, a już twardym ustnikiem, czy nawet słomką całe silikonowe i niekapki, super są). Ze smoczków moja córcia korzystała na zasadzie gryzaczków jedynie, bardzo mało ssała, ale polecam ci, żebyś sobie obejrzała smoczki chicco właśnie z tej fizjologicznej linii - są albo całe kauczukowe, albo całe silikonowe (tzw. nocne, bo jak dziecku w nocy wypadnie, to nigdzie go nie uwiera, jest cały mięciutki) - u nas pełniły funkcję i smoczka i gryzaczka, używaliśmy kauczukowego na początku, potem kupiłam silikonowy, ale już nie był taki mięciutki i delikatny.

071350_01_28_11_05.jpg

taki sam jest z kauczuku i jest delikatniejszy:
2duza071510_01.jpg

Kluskawawa jeśli chodzi o Emmaljunge to super wybór:-) podaje Ci link tam super jest wszystko opisane Emmaljunga AB a jeśli chodzi o fotelik Romera to niestety nie prowadzimy u siebie tej firmy,ale musisz wiedzieć,że jeśli zdecydujesz sie na fotelik innej firmy to nie będziesz miał możliwości zamontowania go na stelażu wózka.....:-)

Yoka.... no właśnie emmaljunga ma dopiero co wprowadzone na rynek nowe nosidełko i uzyskałem z innego źródła inforamcję że nie ma do tego bazy do montowanie z isofixem (a skoro już to mam w samochodzie to chciałbym używać), a podobno roemer z bazą jest i ma przejściówke do zamonotowania na podwoziu emmeljungi.... pytnie czy nie wciskają mi przypadkiem tego roemera.... :-D

A jak z praktycznym doświadczeniem z emmeljungą?

Kluskawawa szczerze mówiąc pierwsze słyszę o tym żeby Romera możnabyło montować na Emmie...jeszcze do niedawna można było montować Maxi-Cosi ale w tej chwili z tego co wiem to tylko Emmaljunga.I oczywiście że Emmaljunga ma w swojej ofercie bazę do fotelika:tak: co prawda nie jest to tania impreza no ale....
Jesli chodzi o Emmę w praktyce to sprawdzają się super....oczywiście nie są bardzo lekkie i małe ale za to przestrzenne i bardzo wygodne dla malucha...Jeśli zdażały Nam się reklamacje to na jakieś bzdety typu...pęknięta zębatka od hamulca itp.:-)

Kluskawawa faktycznie teraz coś mi się kojarzy,że kiedyś na starych stelażach można było za pomocą adapterów mocować Romera....ale kiedy to było!!! Spytaj tego sprzedawce w takim razie jaki jest rocznik produkcji ich wózków.....

Ostatnia edycja:
Co do roemera i możliwości montowania go na stelażu emma to takie info otrzymałem w tym sklepie Foteliki samochodowe , o Maxi-cosie też wspominali ale polecali roemera.... a co do bazy to podobno jest w ofercie na stronie emmy ale nie ma w sprzedaż (znów info z tego sklepu) szczerze to nosidełko/fotelik emmy można kupić, ale bazy do isofixa nigdzie nie mogłem znaleźć (a przynajmniej ceny - a co za tym idzie oferty brak).... Yoka jeśli masz możliwość w miare bezproblemowo to zweryfikować byłbym mocno wdzięczny.... :-):-)

Wtrącę się :-). Do nowych wózków, czyli tych z tzw klikiem, też były produkowane adaptery. Do maxi-cosi już nie produkują, można szuka używanych. Do romera nie wiem, podobno można jeszcze dosta, ale radzę się pospieszyc. niby dostępne są jeszce tutaj Emmaljunga Adapter do fotelika Roemer, mogą by jeszcze gdzie niegdzie w agazynach.

Ja mam emmę smatr duo combi i jestem bardzo zadowolona.

No właśnie w tym sklepie jestem wstępnie dogadany na emme duo combi + roemer .... ale to jeszcze troszke czasu a nie chce zapeszać więc pewnie zakupy zaczne czynić koło września/października.... ale zorientować się należy solidnie :-D:-)

reklama
Kluskawawa w czwartek będę u siebie w firmie więc dowiem się wszystkiego....czy są dostępne a jeśli tak to w jakiej cenie....z tego co ja kojarzę to kilka m-cy temu koszt. ok. 600pln....ale zobaczę może coś się zmieniło:-)
No i różnica jest w fotelikach jest taka,że Emma jest do 13kg a Romer chyba do 9kg.

Ostatnia edycja:
Do góry